Loch Ness Monster krijgt grootschalige renovatie in Busch Gardens Williamsburg

Een van de iconische achtbanen van Busch Gardens Williamsburg zal de komende winter een grootschalige renovatie ondergaan. Het gaat om Loch Ness Monster, een achtbaan van 45 jaar oud, die vooral gekend is omwille van de in elkaar verweven loopings.

 

Om de 46ste verjaardag van de achtbaan Loch Ness Monster te vieren, zal deze achtbaan in Busch Gardens Williamsburg een grootschalige renovatie ondergaan. Deze achtbaan werd  geopend in 1987 en werd gebouwd door Arrow Dynamics.

De vernieuwingen die men zal kunnen ontdekken beginnen al bij de wachtrij, waarbij het park de ervaring wil verbeteren. Hier zullen nieuwe elementen toegevoegd worden die het verhaal vertellen. Wanneer men de lifthill op gaat zal men een nieuwe soundtrack kunnen horen. Tijdens de first drop zal men een monster kunnen opmerken dat zich onder het water schuilhoudt. Later tijdens de rit zullen ze oog in oog komen te staan met dit monster.

Ook op technisch gebied zal men een grote verandering doorvoeren, zo wordt 300 meter aan track vervangen door nieuwe. De baan sluit op 31 oktober, zodat de werken kunnen aanvatten.

 

 

Bron en foto: Busch Gardens Williamsburg