Bobbejaanland opent nieuw spookhuis Wrecked

Ook dit jaar pakt Bobbejaanland uit met een nieuw spookhuis tijdens Halloween. Wrecked zal geopend worden in het gebouw waar voorheen het spookhuis Sonar gelegen was. Met Wrecked creëert het park een spookhuis dat volledig in het thema van de zone moet passen.

 

Naast Terra Magma zal het nieuw spookhuis Wrecked openen in Bobbejaanland. Je kan dit ontdekken tijdens de Halloweenperiode die begint op 7 oktober en loopt tot 12 november. De themazone Mystery Bay wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot Whispering Waters.

 

De spookhuizen

 

Wrecked

De lokale bewoners van Mystery Bay waren niet de eersten die de schoonheid van het eiland ontdekten. Jaren en jaren geleden zetten Kapitein William en zijn hebberige piratenbende er al voet aan wal. Ze waren in het bezit van een aangespoelde fles die de locatie van een schat vol rijkdommen verraadde – en ze zouden over lijken gaan om die te bemachtigen. Maar de vulkaan was niet akkoord. Sindsdien dwalen hun rusteloze geesten rond – en heerst er onrust in Whispering Waters.

 

Monastery

Heb je behoefte aan een moment van bezinning? Dan is ‘Monastery’ iets voor jou. Dit eeuwenoude klooster organiseert een retraite voor zij die willen ontsnappen aan de drukte van de buitenwereld. Het aantal plaatsen is beperkt en de toelatingsvoorwaarden zijn uitermate streng. Eens binnen, ontdek je wat een ultieme bezinning écht inhoudt. Hoog tijd om je zondes onder ogen te zien…

 

CORP. Pest Control – Geopend van 28 oktober tot en met 5 november.

Na de dramatische ontsnapping van de Corpus Rabidi, kiest het team van CORP. voor een volledig nieuwe richting. Hun huidige focus? Ongediertebestrijding. Hun wapen? Een huisgemaakte pesticide met nooit eerder geziene resultaten. CORP. Pest Control nodigt je uit voor een bezoek op hun bedrijfsterrein. Ben je klaar voor een rondleiding die je nooit zal vergeten?

 

Alice in Horrorland  

Dit najaar zit het bekende sprookje van Alice in Wonderland in een huiveringwekkend jasje. Welkom bij Alice in Horrorland: een psychedelisch avontuur vol dingen die je niet voor mogelijk waant. Maak de bekende keuzes en tuimel in onbekende gevolgen: val van het ene verhaal in het andere, twist je in gekke bochten en probeer je draai te vinden in een bizarre fantasiewereld waar niets is wat het lijkt.

 

Texas Butcher

Texas Butcher staat bij de lokale bevolking – en ver daarbuiten – bekend om z’n heerlijke kop en leverpaté. Speciaal voor de nieuwsgierigen opent de bekende slager voor één keer de deuren van z’n slagerij. Benieuwd naar het geheime ingrediënt dat het vlees van deze slager zo bijzonder maakt? Kijk gerust eens rond – op eigen risico.

 

Bazaar Bizarre

Vergeet de grappige, vrolijke clowns die je aan het lachen brengen. De clowns in Bazaar Bizarre willen maar één ding… je doen gillen van pure angst. Daarvoor trekken ze alles uit de kast. Ze bouwden 50 m² extra aan hun doolhof, zodat jij de uitgang steeds moeilijker vindt. Een unieke 3D-bril geeft de hele ervaring een extra griezelige dimensie. Licht uit, blacklight aan en krijsen maar!

 

Yummy – Geopend van 28 oktober tot en met 5 november.

Welkom in Klinika Krawczyk. Hier maken plastisch chirurg dr. Krawczyk en zijn team van de wereld een mooiere plaats. Of die esthetische behandelingen steeds volgens plan verlopen, laten we in het midden. Iets zegt ons dat dokter Krawczyk een duister geheim achterhoudt. De kliniek betreden doe je dus steeds op eigen risico. Kom jij hier levend uit?

Gebaseerd op Yummy, de eerste Vlaamse zombiefilm met Clara Cleymans, Bart Hollanders en Maaike Neuville.

 

Scarezones

Monkey Clan

Maak kennis met de Monkey Clan. Deze stam aapachtigen heeft zich gevestigd in de jungle van Adventure Valley. Opperhoofd King Monkey duldt echter geen indringers. Het vier meter grote, impressionante stamhoofd regeert met stalen hand. Ontsnap jij aan een aanval van zijn stamgenoten?

 

Circus Carnivalé

We reizen terug naar de jaren ‘30. Een geschifte circusdirecteur landt met zijn freakcircus in Cowboy Town. Deze gekke figuren deinzen niet terug voor een experiment met de Human Cannonball – sterker nog: ze zijn op zoek naar nieuwe durfals die willen plaatsnemen op het rad van de messenwerper. Neem jij graag een kijkje in je toekomst? Ga dan zeker langs bij de waarzegster van Circus Carnivalé!

 

Plaza de los Muertos

Hou je van de sfeer van Halloween, maar niet zo van scary monsters en duistere taferelen? Tijdens Halloween toveren we Mexico Plaza om tot een uniek en  feestelijk plein. Waan je heel even in Mexico tijdens Dia De Los Muertos: reuzenskeletten, bloemen, muziek … Kortom, een kleurrijke en muzikale plek waar jong en oud kunnen samenkomen om te genieten van het leven en zo de doden te eren!

 

Whispering Waters

Een mysterieuze fles spoelde aan in Whispering Waters – en zette daarmee een reeks van onheilspellende gebeurtenissen in gang. Terwijl het water steeds woeliger werd, onthulde mysterie en kwaad zich aan de voet van de vulkaan. Wie goed luistert, hoort de noodkreten nog galmen in de nacht…

 

Plezier en herinneringen voor het hele gezin

Bobbejaanland voorziet tijdens Halloween ook een entertainmentprogramma voor het hele gezin.

 

Pumpkin Race

Het kidsprogramma wordt jaar aangevuld met Pumpkin Race: een hindernissenparcours voor dappere kids van 2 tot 8 jaar. Kleine bezoekers die zich een weg banen tussen de pompoenen, het stro en de gekke vogelverschrikker, worden op het einde beloond met een plezante verrassing!  

 

Spooky Salsa

Het is feest in Plaza de los Muertos – en iedereen is uitgenodigd! Geniet van een sfeervolle dansshow op de tonen van Mexicaanse muziek en dans mee tijdens het betoverende volksfeest. De pasjes zijn makkelijk uit te voeren en geschikt voor groot én klein!

 

Entertainment

 

Kom langs voor de Mad Tea Party!

Ga je graag op de foto met de inwoners van Horrorland? Grijp dan snel je kans – Alice en haar vrienden verlaten Horrorland en organiseren een Mad Tea Party aan Kinderland. Jong en oud zijn welkom voor een kopje thee. Schuif aan tafel met de Mad Hatter, zet je neer aan de zijde van Alice en probeer je niet te laten afleiden door de knotsgekke konijnen. Smile!

 

Nocturnes

Op 28, 29 en 31 oktober en 3 en 4 november kan je extra lang griezelen in Bobbejaanland, het park blijft dan geopend tot 21 uur. Op deze dagen kan je genieten van extra entertainment.

 

Epic Party

Geen halloweennocturne zonder gruwelijke beats en epische deuntjes! Tijdens de Epic Party dans je samen met alle strijdkrachten uit Land of Legends mee op de muziek van verschillende top-DJ’s.

 

Dans de avond tegemoet tijdens Fiesta Nocturna!

Stap binnen in een wereld vol betovering en sensatie: Plaza de los Muertos komt ‘s avonds tot leven tijdens Fiesta Nocturna! Laat je meevoeren door opzwepende Mexicaanse klanken en verwelkom de nacht tijdens een spectaculaire dansshow vol ritme en hartstocht. ¡Baila!

 

Nieuw: Inferno

De wateren van Mystery Bay staan in vuur en vlam! Mis dit bijzonder natuurverschijnsel niet en sluit de dag met een zinderend vuurspektakel vanop het water. Elke avond te zien om 20.45 uur.

 

Nieuw: Pirates In The Sky

De piraten kruipen hoog in hun masten voor crazy acrobatie!

Aanschouw Pirates In The Sky elke nocturne van 15u30 tot 20u30 in Mystery Bay.

 

Nieuw: Monkey Clan Freerunners

Een leger Warrior Apes maakt Monkey Clan extra onveilig.

Zie de Monkey Clan Freerunners elke nocturne van 15u30 tot 20u30 aan het werk in Monkey Clan.

 

Nieuw: New Dimension Percussion

Hoor je die ritmische klanken ook uit diep in de jungle komen?

Bewonder New Dimension Percussion elke nocturne om 18u30 en 19u30 in Monkey Clan.

 

Bron en foto: Bobbejaanland