Zweeds pretpark Kneippybn opent nieuwe achtbaan

Het Zweedse pretpark Kneippybn, gelegen op het eiland Gotland, heeft een nieuwe achtbaan geopend. Hiermee heeft het park opnieuw een achtbaan nadat er vroeger ook al twee andere in het park gestaan hadden.

 

Kneippbyn is gelegen in Visby, de belangrijkste plaats op het Zweedse eiland Gotland. De toeristische trekpleister werd geopend in 1974 en bevatte in het verleden al 2 andere rollercoasters. Dit was de big apple achtbaan Wacky Worm die van 2000 tot en met 2015 in het park terug te vinden was. Daarna was er de Zyklon rollercoaster Tiger Ride die van 2016 tot in de coronaperiode in Kneippbyn terug te vinden was. Daarna werd deze SBF Visa achtbaan verkocht als Taka Waka aan het Duitse pretpark Freizeit-Land Geiselwind.

Maar vanaf dit jaar is er opnieuw een rollercoaster in het park te vinden. Het gaat om Kalkracet, dit is een Double Mine Train Extended van de SBF Visa Group. Van dit model opende dit jaar nog twee andere achtbanen in Duitse parken met Family-Coaster in Charles Knie’s Circus-Land en Flotter Otto in Skyline Park. In 2021 opende het eerste exemplaar met Wicky in het Oostenrijkse pretpark Freizeitpark Familienland.

Naast het pretpark biedt Kneippbyn ook een waterpark aan. Hier zijn heel wat glijbanen terug te vinden. Daarnaast zijn er ook verblijfsaccommodaties. 

 

 

Bron: rcdb

Foto’s: Bengt Erik Akerman