Sfeerverslag: Cedar Point – juli 2023

Eind juli/begin augustus ging Themeparkfreak Wesley met zijn dochter Maud op een Amerikaanse roadtrip en deden een aantal pretparken aan die al een tijdje hoog op de bucketlist stonden. Een reis die oorspronkelijk gepland stond voor 3 weken met slechts 3 parken, werd uiteindelijk een reis van 10 dagen met 14 stops.

 

Magnum opus
Voor vele achtbaanfanaten is Cedar Point het Mekka en zo ook voor ons. In 2020 stond deze trip al op de planning en om nu daadwerkelijk hier te geraken was werkelijk onbegrijpelijk. Letterlijk tranen van blijdschap!

 

Vrijdag
Rond 19 uur arriveerden we bij het park. Het plan was om alvast een eerste indruk te krijgen om de dagen daarna alles af te vinken. Nou die eerste indruk die was er!

 

Zaterdag
Op zaterdag waren we al vroeg in het park. Met onze Cedar Fair Platinum Passes kregen we een uur “early entry” wat betekende dat we al vroeg de beschikking hadden over 2 van de beste achtbanen van het park, GateKeeper en Millennium Force… oh en de nieuwe Wild Mouse.

 

Shores
Zoals veel Amerikaanse parken heeft ook Cedar Point een waterpark, genaamde “Cedar Point Shores”. Aangezien we met onze passen ook toegang hadden tot dit park en de temperaturen daartoe uitnodigden, besloten we daar ’s middags enkele uren te vertoeven.

Gezien het park in de zomer op vrijdag en zaterdag tot 23 uur open is, hadden we na ons bezoek aan het waterpark nog ruim tijd om aan onze credit score te werken.

 

Zondag
Op zondag waren we nóg vroeger in het park dan op de zaterdag. Ik had namelijk de Sunrise Tour geboekt. Tijdens deze tour ga je “behind the scenes” bij de achtbanen Valravn, Millennium Force, Maverick en Steel Vengeance en kom je op plekken waar je normaliter alleen komt als medewerker van het park. Als kers op de taart ga je met een lift naar de top van Valravn, vanwaar je het hele park in ruststand kunt bekijken alvorens het open gaat.

Ook mochten we tijdens de tour zonder te wachten ritten maken in Maverick en Steel Vengeance. Na de tour hadden we nog de hele dag.

Uiteindelijk gingen we met 15 nieuwe credits op zak door. Raptor sloegen we over en voor Wilderness Run waren we helaas te groot.

Conclusie: the hype is real!! Meer kan ik er niet van zeggen. Alles wat ik verwacht had van dit park was er en meer. Hier komen we zeker ooit nog eens terug.

Beste achtbaan volgens beide, ik weet het, het is cliché: Steel Vengeance. Maverick en Millennium Force volgen op zeer korte afstand.

Beste ervaring: Gemini met beide treinen operationeel. Row Row Row!