Halloween voor jong en oud: Avonturenpark Hellendoorn pakt groots uit in oktober!

Tweeduizend pompoenen, vrolijke vogelverschrikkers, een Toverschool, theatershows, lieve heksjes, een goochelaar, danseressen en nog zoveel meer. Families maken zich op voor de 24ste editie van Heksendoorn, het leukste gezinsevenement van het jaar.

 

Tijdens het populaire Halloweenevenement voor families tovert opperheks Odelia Avonturenpark Hellendoorn om tot een waar Halloweenparadijs. Heksendoorn staat garant voor extra activiteiten, shows, twee spannende spookhuis experiences en vrolijke heksen. Speciaal voor Heksendoorn is het complete attractiepark sfeervol aangekleed in herfstige Halloweensferen. 

Marketing Manager Danny van der Weel verteld enthousiast: ,,Heksendoorn is begrip in Nederland met een lange geschiedenis. Dit jaar alweer het 24ste seizoen voor dit kindvriendelijke Halloween. Ons hele team heeft er weer erg veel zin in, een maand waarin ons park is getransformeerd naar een gezellige Halloween sfeer”.

Danny vervolgt:,,Kinderen tot 12 jaar mogen Heksendoorn verkleed komen bezoeken, elk jaar weer zien wij de leukste creaties voorbij komen”. Het is al een traditie sinds Heksendoorn bestaat dat kinderen verkleed naar Heksendoorn komen. ,,Maar vooral de klasieke dracula en heksjes komen vaak voorbij” lacht Van der Weel. 

Heksendoorn – Halloween voor families – belooft voor kinderen, ouders en grootouders weer een fantastisch dagje uit te worden in oktober. Kom maar langs… Als je durft!

 

 

Screams Avonturenpark Hellendoorn 2023: Vernieuwde spookhuizen, nieuwe scarezone, en ontmaskering The Killer!

 

Avonturenpark Hellendoorn maakt zijn langverwachte programma rondom het succesvolle Halloween evenement Screams bekend. Dit jaar breidt het evenement uit met een nieuwe scare zone, vernieuwde huizen met extra’s scenes en introduceert het meer acteurs dan voorheen. Daarnaast starten wij binnenkort met een online campagne waarbij we The Killer ontmaskeren. Dit jaar vieren wij Screams op 4 avonden, 14 – 21 – 28 oktober en 4 november. Het park is open van 10:00 – 23:00. 

 

Het thema van deze editie is: Face your Fear. Ga je grootste angsten aan bij Screams van killer clown tot zombie. 

Marketing Manager Danny van der Weel is enthousiast om alle vernieuwingen te presenteren:,,Het evenement Screams staat als een huis en valt bij ons publiek zo in de smaak dat wij voor de 2de keer op rij de winnaar zijn van de Scare Awards Publieksprijs. Na het succes van de afgelopen edities ligt de lat hoog en de erkenning vanuit de community heeft ons team nog enthousiaster gemaakt. Daarrom is ervoor gekozen om naast een nieuwe walk-through ook verbeteringen door te voeren bij alle bestaande spookhuizen.”

Danny vervolgt:,De vorig jaar geïntroduceerde Zombie Attack viel bij onze bezoekers zeer in de smaak. Gewapend met een lasergun ga je uitdagende targets aan op zombies. Dit jaar is dit niet zomaar een verlaten terrein maar een heus festivalterrein waar zelfs de DJ doorspeelt ondanks de nucleaire ramp die zich daar heeft afgespeeld. 

Het team van Screams zal er alles aan doen om de verwachtingen ook dit jaar weer te overtreffen om ook dit jaar weer de felbegeerde Scare Award binnen te slepen. 

 

Tickets nu te koop!

Er hoeft geen apart ticket te worden gekocht voor de Screams avonden, een dagticket voor het Avonturenpark Hellendoorn is voldoende. Voor de spookhuizen dienen aparte tickets te worden gekocht. Per spookhuis reserveer je een tijdsslot. Per tijdsslot zijn er beperkte plaatsen beschikbaar om de wachttijden laag te houden. 

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om als V.I.P. (Very Infected People) éénmalig toegang te krijgen tot alle 4 de spookhuizen zonder wachttijd. ,,Je hoeft geen aparte tijdsloten te reserveren en loopt direct de spookhuizen in”: verteld Danny van der Weel. ,,Dit kwam voorgaande jaren als feedback om een dergelijke mogelijkheid te hebben. Hiermee hoef je niet de gehele avond al in te plannen en kun je de spookhuizen bezoeken op een tijdstip naar keuze”.

Om iedereen de beste experience te geven zorgt het Avonturenpark ervoor dat er een maximaal aantal van dergelijke passen worden uitgegeven. Daarbij staat altijd voorop dat er een maximaal aantal personen in tijdsloten naar binnen gaan. ,,Door dergelijke tijdsloten te gebruiken zal het niet druk zijn en krijgt iedereen van de groep alle scare-momenten. Er zal geen polonaise in de spookhuizen zijn” lacht Van der Weel.

 

Dit jaar 4 Haunted Houses:

 

Vernieuwd! Horror Hotel:

Backstory:  Diep onder de grond ligt een vergeten oud hotel. Een plek waar de meeste mensen liever niet aan denken. Maar er zijn gasten die zachtjes fluisteren dat je er nog steeds mag slapen, ondanks het onheilspellende verdwijnen van hen die voor jou kwamen. Durf jij jezelf bloot te stellen aan de duistere geheimen die deze plek herbergt? Misschien houdt iets gruwelijks zich schuil in de vertrekken van dit hotel, wachtend om ontdekt te worden. Durf jij een kamer te reserveren?

 

Vernieuwd! Zombie attack: Festival Rampage

Backstory: Wat ooit een bruisend festivalterrein was, is nu getroffen door een verwoestende nucleaire ramp. In de schaduwen loeren The Undeads, een horde zombies. Jij staat gewapend met laserguns en krijgt de taak om jezelf te verdedigen. Durf jij de duistere uitdaging aan te gaan en het terrein te bevrijden van deze gruwelijke nachtmerrie?

 

Uitgebreid! Death Lab

Backstory: Betreed ons laboratorium, waar verschrikkelijke experimenten een spoor van chaos hebben nagelaten. Wat is hier gebeurd? Wat heeft het laboratorium overgenomen? Of eindig je als een verloren ziel in het nieuwe mortuarium? Maak je keuze zorgvuldig, want in het Death Lab telt elke stap. Durf jij het aan?

 

Witch House

Backstory: Stap dapper binnen in het mysterieuze huis van de Witches, maar wees op je hoede, want naarmate je dieper dit huis betreedt, neemt het gevaar toe. Ze lijken elke beweging te volgen. Elke gang lijkt doordrenkt van geschiedenis, en elke krakende vloerplank lijkt een waarschuwing van het onbekende. Durf jij deze angstaanjagende reis voort te zetten, wetende dat elke hoek vol geheimen en gevaren kan zitten?

 

Vuurwerk en Scarezones:

Op alle Screams dagen, aan het einde van Heksendoorn, ontwaken wij onze scare actors met een grootste vuurwerkshow. Een duidelijke scheiding tussen het familievriendelijke Heksendoorn en het heftigere Screams event.  Dit jaar breiden wij uit met een nieuwe scare zone voor de ingang van de Rapid River Sungai Kalimantan: Death Street – een doorlopend of doodlopende straat?

Verder vernieuwen wij het Freak Circus. Bezoekers krijgen een nieuwe indoor backstage ervaring van het circus in het theater van het park. 

Verder komen de succesvolle gebieden Pirates Bay, Red Thirst en Dragon Fear weer terug.

 

Night Rides

Tijdens Screams openen wij 10 attracties, waarbij de Rioolrat tijdens deze avond wordt omgedoopt tot de Underground. Normaal zijn de riolen van de wachtrij al eng, maar tijdens Screams doen wij daar graag een schepje bovenop met acteurs in de rij.

Tijdens Screams zijn de volgende attracties geopend:

  • Balagos 
  • Drakennest
  • Sungai Kalimantan
  • Piraat Enterhaak
  • Het Galjoen
  • Discovery Club
  • Donderstenen
  • Tarantula Magica
  • Wild Waterval 
  • Rioolrat

 

Opening

Het Avonturenpark is op de reguliere Heksendoorndagen van 10.00 tot 17.00 uur geopend en tijdens Screams tot 23.00 uur ´s avonds.