Walibi Rhône-Alpes kondigt nieuwe achtbaan Mahuka officieel aan

In 2024 zal het Franse pretpark Walibi Rhône-Alpes een nieuwe achtbaan openen. De nieuwigheid krijgt de naam Mahuka en zal gebouwd worden door de fabrikant Intamin Amusement Rides. Inmiddels staan de eerste baandelen al recht.

 

Walibi Rhône-Alpes wordt het komende jaar 45 jaar oud. Het park viert dat met de komst van een grote nieuwe achtbaan. De nieuwste sensatie van het park zal Mahuka heten, wat “ontsnapping” betekent in het Hawaiaans. De attractie komt te liggen in het themagebied Exotic Island dat reeds in 2022 opende voor het publiek.

Mahuka wordt een achtbaan van het type Hot Racer uit het assortiment van Intamin Amusement Rides. Het type kenmerkt zich door de track die bestaat uit één dikke rail waarop treintjes rijden en waarin de passagiers achter elkaar plaatsnemen. Tot nu toe bestaat er slechts één ander exemplaar in de wereld, namelijk in het Australische Luna Park te Sydney.

 

De versie in Frankrijk zal 600 meter lang worden en 18 meter hoog. Tijdens de rit ervaar je twee lanceringen en drie inversies. De maximale snelheid zal 67 km/u bedragen. Een ritje maken kan vanaf een lengte van 120 centimeter.

 

Inmiddels werden de eerste stukken track reeds op hun plaats gezet. Een exacte openingsdatum werd nog niet bekendgemaakt.

Star Parc: Walibi Rhône-Alpes
Foto’s: Walibi Rhône-Alpes en Parcs actus