Fotoalbum: West-Amerika trip: Castles n’ Coasters – juli 2023

In juli trokken Themeparkfreaks Laura, Lennert, Rik en Jonathan eropuit naar het westen van Amerika waar ze 3 weken lang zouden toeren door het land. We bezochten heel wat bijzondere plaatsen en we delen dan ook graag de foto’s van onze reis en delen kort onze belangrijkste ervaringen.

 

Castles n’ Coasters is zo’n parkje dat nog maar weinig pretparkfans uit Europa bezocht hebben. Het ligt in Arizona en redelijk ver weg van andere grote pretpark hotspots zoals Californië. Toch keek ik ernaar uit om dit parkje te ontdekken, want beide achtbanen zijn gebouwd door Hopkins, een fabrikant die niet veel rollercoasters gebouwd heeft. Toch is één van de twee achtbanen in dit park een bijzondere looping coaster.

Patriot is de kleinste van de twee achtbanen, een mooie familieachtbaan met een tof parcours. Geschikt voor kinderen maar ook voor volwassenen. De achtbaan waar het vooral om te doen was, was Desert Storm. Deze rollercoaster bevat twee intense loopings waar krachten tot maar liefst 5,5 G behaald worden. Dit maakt het meteen de 4de meest intense rollercoaster ter wereld.

Deze achtbaan gaf een zeer goede rit weg en de loopings voelden heerlijk krachtig aan. We vonden het alle 4 meteen erg spijtig dat deze fabrikant maar 7 rollercoasters gebouwd heeft. Tussen de supports van deze achtbaan is er nog een kartparcours gebouwd. Ook een indrukwekkend mooi gethematiseerd minigolf parcours is in het park terug te vinden. Verder zijn er nog boomstammetjes, een schommelschip, vrijevaltoren, Musik Express, bumper boats en verschillende andere attracties.