Sfeerverslag: Kennywood – juli 2023

Eind juli/begin augustus ging Themeparkfreak Wesley met zijn dochter Maud op een Amerikaanse roadtrip en deden een aantal pretparken aan die al een tijdje hoog op de bucketlist stonden. Een reis die oorspronkelijk gepland stond voor 3 weken met slechts 3 parken, werd uiteindelijk een reis van 10 dagen met 14 stops.

 

Tussenstop
Kennywood ligt tussen Hersheypark en Cedar Point en dus een leuk park om mee te pikken. Het park heeft voornamelijk oudere houten achtbanen, echter bleken deze de leukste van het park.

Uiteindelijk gingen we met 7 nieuwe credits op zak het park uit. Steel Curtain was helaas gesloten tijdens ons bezoek. Zeker een reden om nog eens terug te gaan.

Conclusie: dit is nou typisch zo’n gezellig familiepark waar wij van houden. Niet te groot en toch genoeg te beleven. Voor de hele familie! Naast goede achtbanen ook diverse goede darkrides, waaronder Noah’s Ark en Ghostwood Estate, één van de mooiste interactieve shooters die we ooit hebben gedaan.

Beste achtbaan volgens beiden: Racer. Nooit eerder hadden we een interactie zoals tijdens deze ritten. Het feit dat het mogelijk is de andere trein aan te raken en rijders te “high fiven” voegt zoveel toe aan een verder simpele houten achtbaan. Voor het feit dat de houten achtbanen van Kennywood alleen zo’n 100 jaar oud zijn, zijn ze nog allemaal supersoepel, wat uiteraard ook bijdraagt aan de ervaring.