Themeparkfreaks Bob en Tristan trokken er in juli op uit om pretparken en rodelbanen te bezoeken. Hiervoor reisden ze doorheen Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Hongarije, Polen en Slowakije. Het hoofddoel van de trip was de landbingo te scoren in Tsjechië, maar ook een bezoekje aan Freizeitpark Plohn, Wiener Prater en het Oostenrijkse Familypark waren zeker de belangrijkste stops.

 

Obří sud Javorník

Themeparkfreaks Bob en Tristan brachten tijdens hun zomertrip een bezoekje aan Obří sud Javorník. Hier vindt je de Alpine Coaster Bobová Dráha. De naam is de Tsjechische vertaling voor Bobslee. Deze baan werd gebouwd door Wiegand en opende in 2010. Ze heeft een lengte van 1100 meter.

Ski&Sun

Bij het Poolse Ski&Sun hotel, vind je de Ski&Sun Coaster. Tijdens hun Rodelspass trip brachten Themeparkfreaks Bob en Tristan hieraan ook een bezoekje. Deze Alpine Coaster werd geopend in 2010 en werd gebouwd door Wiegand. De baan heeft een lengte van 720 meter, waarvan 250 meter opwaarts en 470 meter neerwaarts.

Rodzinny Park Rozrywki Esplanada

Themeparkfreaks Bob en Tristan deden tijdens hun zomertrip ook het Poolse Rodzinny Park Rozrywki Esplanada. Hier aangekomen zagen we enkele kinderattracties staan en wat springkastelen aan een restaurantje. Ons hoofddoel konden we echter niet meteen aan de ingang van vinden, namelijk de Alpine Coaster. Daarvoor moesten we nog een eindje wandelen. Wie hier ooit een bezoekje wil brengen, kan ook met de wagen vlakbij deze coaster parkeren. De Alpine Coaster werd geopend in 2010 en werd gebouwd door Wiegand. De baan heeft een bescheiden lengte van 550 meter.

Hotel Gołębiewski

Themeparkfreaks Bob en Tristan brachten tijdens hun zomertrip een bezoekje aan Hotel Gołębiewski. Dit meer dan chique hotel is meer dan indrukwekkend te noemen, maar wij trokken er niet naartoe om er te overnachten, of om van de wellness te genieten. Het hotel biedt namelijk ook een Alpine Coaster aan, genaamd Tor Saneczkowy. Wie deze baan ooit wil aandoen, geven we wel de volgende raad: zorg voor enkele Poolse Zlotys. Want de tickets voor de baan moet je aan een automaat kopen en deze werkt enkel met cash geld. Tor Saneczkowy opende in 2016 en werd gebouwd door Wiegand. De baan heeft een lengte van 530 meter.

Kolorowa

Het Poolse Kolorowa ligt in een druk bezocht toeristisch stadje, genaamd Karpacz in Polen. Dit parkje biedt zowel een rodelbaan aan, als een Alpine Coaster. De Alpine Coaster kreeg de weinig originele naam Alpine Coaster en opende in 2001. De baan werd gebouwd door Wiegand en heeft een lengte van 800 meter.

Relaxpark Pec pod Sněžkou

Als afsluiter van hun dag hielden Themeparkfreaks Bob en Tristan halt bij Relaxpark Pec pod Sněžkou, in Tsjechië. Hier kan je Alpine Coaster Bobová Dráha vinden. Deze baan werd geopend in 2007 en werd gebouwd door Wiegand. Ze heeft een lengte van 660 meter.