Bojnice wordt grootste pretpark van Slovakije: Plannen officieel voorgesteld

Er is heugelijk nieuws naar buitengekomen uit Slovakije. Daar zijn de plannen voor Náučno-Zábavný Park Bojnice voorgesteld, wat zoveel betekent als Educatie- en Entertainmentpark Bojnice. Dit wordt het grootste pretpark van het land vernoemd naar de stad en kasteel waar het pretpark komt te liggen. Op de plannen zijn 3 rollercoasters te zien en een daarvan lijkt wel erg hard op een B&M Wing Coaster.

 

Onlangs werd in een 34 pagina tellende presentatie het nieuwste en grootste pretpark van Slovakije voorgesteld aan de bewoners. Het gaat om Náučno-Zábavný Park Bojnice dat gebouwd zal worden in Bojnice, onder andere bekend van het kasteel. In het dorp is ook al een dierentuin met Zoo Bojnice Areál Slonov gelegen.

Themapark van 14,6 ha:

Het nieuwe pretpark krijgt een oppervlakte van 14,6 ha waarvan 3,1 ha jaar rond geopend zal zijn. De grond waarop het pretpark komt te liggen is momenteel al in handen van de investeerders in dit project, zijnde Castor & Pollux. Zij hopen in 2024 te kunnen starten met de bouw van het pretpark aangezien de vergunningen al zouden zijn goedgekeurd. Het doel is om jaarlijks zo’n 550.000 bezoekers te kunnen ontvangen.

Het hele project, dat eveneens aandacht zal vestigen op wetenschap, cultuur en geschiedenis, wordt opgesplitst in 6 gedeeltes. Het eerste gedeelte wordt het themapark met veel attracties en activiteiten. Het tweede gedeelte wordt het stadsentreegebied met een plein met fontein, waar ook restaurants, winkels en culturele activiteiten zullen plaatsvinden. Dit gebied wordt vrij toegankelijk en zal jaarrond geopend zijn.

Het derde deel wordt een indoorcentrum dat bereikbaar wordt vanuit het entreegebied, bedoeld voor gezinnen met kinderen en indoorevenementen. Het vierde deel wordt een themahotel dat zowel toegankelijk wordt van uit het themapark als van buitenaf. Het vijfde deel worden de parkeerplaatsen waarvan er twee voorzien worden en het zesde deel is voorzien voor technische gebouwen en burelen.

Verschillende attracties:

Op de concept-arts zijn heel wat attracties te zien. We zien onder andere 3 rollercoasters. De kleinste wordt een spinning coaster voor kinderen. Er wordt gesproken over een multiseating coaster voor families al is nog niet helemaal duidelijk wat hier juist mee bedoeld wordt. Verder wordt er gesproken over een familie launch coaster. Daarnaast is op verschillende concept-arts ook onmiskenbaar een B&M Wing Coaster met 3 inversies te zien. Al is het niet helemaal duidelijk of deze attractie er effectief zal komen.

Naast de rollercoasters is er onder andere ook een log flume voorzien, een vrijevaltoren, een giant frisbee, spookhuis, zweefmolen, swinging boats, theekopjes, een funhouse, carrousel, dubbele carrousel, een reuzenrad, Disk’O, Kite Flyer, schommelschip, polyp, kleefwand, een indoor speelzone en een outdoor speelzone.

Op foto’s die gedeeld werden tijdens de presentatie werden heel wat bestaande attracties getoond als voorbeelden. Hierbij zien we onder andere de gelanceerde achtbaan Rita uit Alton Towers die gebouwd werd door Intamin. Ook een Vekoma Family Suspended Coaster en een Zierer achtbaan zijn te zien. Verder wordt er ook een suspended monorail, een interactieve boot ride, een interactieve darkride, 4D cinema, VR Rides en een laser en licht show getoond.

Bron en foto’s: Castor & Pollux