Nederlands pretpark Drouwenerzand plant nieuwe achtbaan voor 2024

Het Nederlandse pretpark Drouwenerzand wil in 2024 een nieuwe achtbaan openen. Dat heeft Bert van der Linde, de directeur van het pretpark, zelf bekendgemaakt. De nieuwe achtbaan komt er ter vervanging van de oude spinning coaster Jungle.

 

Drouwenerzand is een familiepretpark gelegen in de provincie Drenthe in het noorden van Nederland. Het pretpark biedt een all-in-concept aan, waarbij bezoekers gratis mogen eten en drinken naar hartenlust. Het pretpark opende in 2005, 50 jaar na de opening, haar eerste achtbaan met Jungle, een bescheiden spinning coaster gebouwd door de Italiaanse fabrikant EOS Rides.

Jungle is van het type Wild Twister en behaalt een snelheid van 28,8 km/u. Het parcours is 4,5 meter hoog en 70 meter lang. Voor de achtbaan naar Drouwenerzand kwam, was deze eerst actief als Jungle op de Zwitserse kermissen met de exploitant Frédéric Wetzel.

De laatste jaren was Jungle aan het einde van haar latijn. Het draaiende effect was al een tijdje zoek en het park had ook al eerder bekendgemaakt een vervanger te zoeken voor de achtbaan. Dat leek te gaan gebeuren in 2020, maar toen de coronacrisis toesloeg kon de eigenaar van Drouwenerzand de bestelling nog op het laatste nippertje annuleren.

Nu de coronacrisis gedaan is, zijn de parken weer volop aan het investeren. Ook Drouwenerzand heeft nu haar oude plannen uit de koelkast gehaald en heeft aangeklopt bij de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group. Het is nog niet 100% zeker dat de Italiaanse fabrikant de attractie zal leveren, maar momenteel wijst alles wel in die richting.

De attractie wordt opnieuw een familiecoaster, maar moet deze keer aanzienlijk groter worden dan Jungle. Het parcours zal namelijk 300 meter lang worden, wat meer dan 4 keer zo lang is als Jungle. Om dit te kunnen verwezenlijken zal een stuk van het aangrenzende terras opgeofferd worden om plaats te maken voor de nieuwigheid.

 

Bron: Looopings.nl