Peur sur le Parc keert terug in Parc Astérix

Peur sur le Parc keert van 30 september tot en met 5 november terug in Parc Astérix. Nieuw voor dit jaar wordt een gloednieuw spookhuis en een geheime bar. Deze dagen zijn er voor de dapperste bezoekers. Wie het park wil bezoeken op 28, 29, 30 of 31 oktober moet hiervoor op voorhand tickets boeken.

 

Tombeau des Dieux

In de Egyptische zone van het park zal het nieuwe spookhuis Tombeau des Dieux geopend worden. Het park beloofd dat dit enger wordt dan eender welk ander spookhuis ze in het verleden al hadden.

In Tombeau des Dieux werd den meest kwaadaardige zielen ooit te rusten gelegd. Veroordeeld tot eeuwige foltering doen goden Sobek, Anubis en Apophis er alles aan om terreur te zaaien. Wie dit spookhuis betreedt zal de 9 beproevingen van de tombe moeten overleven.

 

Verborgen bar Sanglier Borgne

Het gerucht gaat dat er een geheime bar geopend werd in een donkere uithoek van het park. Een plek waar je kan genieten van cocktails en whisky. De eigenaresse, Mauricette, is ondanks haar slechte humeur bereid bezoekers wat vermaak te bieden… zolang ze haar regels maar respecteren. Haar bedienden Mimil en Fernand waren ooit weerbarstige klanten. Nu hebben ze een eeuwigheid om er spijt van te krijgen.

Om deze bar te vinden moet je aanwijzingen volgen die verspreid over het park te vinden zijn. Door een raadsel op te lossen (dat elke dag verandert) krijg je toegang.…

 

La Malédiction du Sirius

Tijdens Halloween krijgt Parc Astérix dit jaar een verontrustend bezoek aan zijn dokken van een schip dat al bijna een eeuw vermist wordt: de Sirius. De mysterieuze passagiers, waarvan aangenomen wordt dat ze al lang schipbreuk lijden, verheugen zich al bij het idee om van boord te gaan om de tedere Gallische bezoekers beter te leren kennen.

In het nieuwe gebied ontdek je twee shows: La Danse des Naufragés en La Danse des Naufragés , alsook twee horecapunten. In de nachtversie wordt een live dj-set gehouden om bezoekers en mysterieuze passagiers te laten dansen in een donkere sfeer.

 

Horrorbuffet in Restaurant du Cirque

 

Ook het cateringaanbod werd voor de gelegenheid volledig hertekend, met een gloednieuw Horror Buffet in Restaurant du Cirque. Een voormalige circusartiest genaamd Le Maître is ontslagen uit het circus waar hij werkte. Gek van woede, besluit hij wraak te nemen en zijn eigen circus te openen met als thema horror. Bezoekers zullen vreemde en gevaarlijke nieuwe personages ontmoeten zoals Jingo the Terror – de kannibalistische clown; Carmen – Het gekwelde medium of de vreemde slaaf. Opgesloten in kooien, zullen ze tijdens het Buffet de l’Horreur worden gepresenteerd door de Meester.

Op het menu staan: pompoensoep uit een ketel, mini “heksenvinger” hotdogs, cerebellum avocado, inktvispasta met groenten. Bij het dessertbuffet kunnen bezoekers de panna cotta Jelly Yeux proeven, geniet van een bloederige chocoladefontein of geniet van de bloedige maden en popcornfondant.

Eenmalige prijs: € 32,60

 

Entertainment voor het hele gezin

Ook dit jaar tooit Parc Astérix zich in de herfstkleuren met 14 ton pompoenen,  3.000 maïsplanten en strobalen op de paden van het park en de hotels. Om iedereen de beste ervaring te garanderen, zijn overal in het park angstzones afgebakend, dankzij verkeerslichten om de mate van engheid aan te geven: kleine spanning voor de kleintjes, matig eng voor het hele gezin en echte terreur voor de meest dappere. De kleintjes kunnen wandelen langs een route die eruitziet als een levende tuin in La Forêt d’Idéfix. Een hele plantenwereld zal worden geëerd door wezens die groter zijn dan het leven!

Bezoekers van The Witches Trail zullen een wandeling maken over National Route 7, de attractie die na dit jaar zal sluiten. Deze attractie is door een vloek getransformeerd. Ze ontdekken er valstrikken, heksen en pompoenen.

 

Terugkerende spookhuizen

 

The Catacombes

Dit spookhuis is er voor de dapperste bezoekers. Ze worden meegenomen op een expeditie in de donkerste catacombes. Een grafdelver begeleidt hen en neemt ze mee een geheime gang in, in het midden van een kerkhof. Deze leidt naar een grote ondergrondse kamer. Ze zullen er spoedig achter komen dat ze opgesloten zitten. Dit spookhuis is gebouwd op een oppervlakte van 300m2 en bevat heel wat enge verrassingen. Op zoek naar een uitweg zullen de bezoekers nergens van gespaard blijven, landverschuivingen, massagraven en skeletten. Verder bevat dit spookhuis heel wat speciale effecten zoals rook, geluidseffecten, wind, speciale belichting en geuren.

 

La Colère d’Anubis

In het museum “Het Toevluchtsoord” heeft de inventarisatie van een collectie uit het oude Egypte enkele misnoegde geesten bevrijd. Niemand weet welke gedaantes ze aannemen wanneer ze uit hun tent worden gelokt. Stap binnen, maar wees op uw hoede … Betreden op eigen risico!

 

Mission Perdue (3D-ervaring)

Vertrek op expeditie tussen de sterren en ga op zoek naar de vermiste bemanningsleden op een onbekende planeet. Ontmoet de derde soort.

 

La maison de la Peur

Dr. Cérébrus, psychiater en alchemist wanneer het hem uitkomt, hypnotiseert moedige durfallen en neemt hen mee op sleeptouw tijdens dit initiatieparcours. Vampiers, levende doden en andere vreemde gedrochten zijn uw grootste nachtmerrie!

 

La Foire aux 6 trouilles

Op een verlaten kermis vind je psychedelische personages die de bezoekers willen entertainen met dans, stunts en spelletjes.

 

Bron en foto: Parc Astérix