Kolmården presenteert dit jaar twee horrornieuwigheden

Halloween in Kolmården vindt dit jaar plaats in de periode 7-8 oktober, 14-15 oktober, 21-22 oktober, 27 oktober – 5 november en 11-12 november. Tijdens deze dagen wordt het park omgetoverd tot een gezellige plek waar van alles te doen en te beleven is voor het hele gezin. Maar behalve gezelligheid zal er natuurlijk ook engheid zijn. Tickets zijn beperkt te verkrijgen op de website.

 

Dit jaar is het enger dan ooit in het park tijdens Halloween, er openen namelijk twee nieuwe Horrorervaringen, deze zijn Bakgården en Värdshuset. Ook de Scare Zones Spindelnästet, Crazy Carnival en het populaire gebied Pumpania worden uitgebreid met nieuwe decoratie-elementen. 

 

Halloween-gebieden en activiteiten

 

Spindelnästet (Spinnennest) – NIEUW

Stap door het plakkerige portaal dat je rechtstreeks naar het spinnennest leidt, vol spinnen en griezelige beestjes.

 

Bus eller Godis (trick or treat) NIEUW

Ga op ontdekkingsreis langs het snoeppad en ontmoet de ondeugende spookbroers en zussen Busifer en Busifina. Als het je lukt om ze bang te maken, wacht er een hele smakelijke beloning!

 

Crazy Carnaval!

Welkom bij het gekke nieuwe Crazy Carnival. Hier is alles kleurrijk en totaal gek. Hier ontmoet je kleurrijke personages die verbazingwekkende acrobaten, dansers en jongleurs.

 

Pumpania

Magisch Sprookjesland Pumpania is terug en dit jaar groter dan ooit. Hier wonen, tussen duizenden pompoenen, prinses Mirjam en koningin Ylva. Verken de spannende doolhof en bekijk de gloednieuwe Pumpania-show.

 

Värdshuset (Herberg) NIEUW

Tussen kronkelige wegen en door de wind geteisterde kliffen ligt een herberg. Hier ontvangt de heer Armfeldt al vele jaren gasten. Moe en met pijnlijke benen na een lange reis over wankele wegen hebben ze zich de oude blokhut binnengesleept, ervan overtuigd dat er een maaltijd met warm eten en een comfortabel bed wacht. Als ze echter door de deur stappen, hebben ze geen idee dat dit het allerlaatste is wat ze doen, want er is nog nooit iemand naar buiten gekomen die ooit onderdak heeft gezocht voor de nacht in de herberg…

 

Bakgården (Achtertuin) NIEUW

Hoog in de bergen ligt de afgelegen boerderij van de familie Brooks. Ooit was het gezin een actief onderdeel van de samenleving, maar na een verschrikkelijke storm was niets meer hetzelfde. De eens zo aangename tuin raakte in verval en in plaats van fluitende vogels en vrolijk gelach, wordt de lucht nu doorboord door het koude geluid van een kettingzaag, echoënd geschreeuw en de wind die door de kapotte dakpannen suist.

Er zijn veel verhalen over wat er gebeurde met de dappere zielen die de boerderij durfden te naderen, maar er wordt gezegd dat ze terugkeren met verwrongen gezichten en zwarte ogen. Hun zielen zitten voor altijd gevangen in een nachtmerrie, een nachtmerrie waarin realiteit en waanzin samenvloeien.

 

Hospitalet

Op een regenachtige oktoberavond kwam hoofdarts Axel Ädeldahl naar het grote nieuw opgerichte ziekenhuis. Hij was een briljant arts en wetenschapper, in het hele land bekend om zijn baanbrekende experimenten en behandelmethoden. Maar op een dag ging er iets mis, vreselijk mis. Het medicijn dat de wereld van pijn moest verlossen werkte niet, en toen de hoofddokter het bij zichzelf probeerde, veranderde zijn persoonlijkheid. De eens zo vriendelijke dokter werd nu kwaadaardig, geobsedeerd door het kwellen van zijn patiënten. In de loop der jaren zijn velen opgenomen in het ziekenhuis, maar niemand is er ooit meer weggegaan.