Fotoalbums: West-Amerika trip: Belmont Park & Castle Park – juli 2023

In juli trokken Themeparkfreaks Laura, Lennert, Rik en Jonathan eropuit naar het westen van Amerika waar ze 3 weken lang zouden toeren door het land. We bezochten heel wat bijzondere plaatsen en we delen dan ook graag de foto’s van onze reis en delen kort onze belangrijkste ervaringen.

 

Castle Park

Castle Park werd geopend in 1976 en is sinds enkele jaren in handen van Parques Reunidos. Het pretpark heeft momenteel 2 rollercoasters. Merlin’s Revenge is een leuke Junior Coaster van Vekoma. Screamin Demon is een suffe Spinning Mouse van Fabbri. Ik heb al verschillende van deze modellen gedaan, maar ze blijven toch altijd voor een belabberde rit zorgen waarbij het karretje bijna niet spint.

Belmont Park

Belmont Park is de thuishaven van de Giant Dipper. Een legendarische achtbaan die gebouwd werd in 1925 en dus net geen 100 jaar oud is. De achtbaan heropende in 1990 na 24 jaar buiten werking te zijn geweest. De houten rollercoaster behaalt een snelheid van 88,5 km/u en is 22,3 meter hoog. Frank Prior en Frederick Church ontwierpen de achtbaan.