Themeparkfreaks Bob en Tristan trokken er in juli op uit om pretparken en rodelbanen te bezoeken. Hiervoor reisden ze doorheen Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Hongarije, Polen en Slowakije. Het hoofddoel van de trip was de landbingo te scoren in Tsjechië, maar ook een bezoekje aan Freizeitpark Plohn, Wiener Prater en het Oostenrijkse Familypark waren zeker de belangrijkste stops.

 

Areál Mladé Buky

Themeparkfreaks Bob en Tristan begonnen hun dag bij Areál Mladé Buky. Hier kan je namelijk de Alpine Coaster Berta terugvinden. Berta opende in 2011 en werd gebouwd door Wiegand. De baan heeft een lengte van 985 meter.

Bobová Dráha Pastviny

In 2018 opende Bobová Dráha Pastviny haar Alpine Coaster Bobová Dráha. Deze baan werd gebouwd door Wiegand en heeft een lengte van 740 meter. Hiervan is 232 meter opwaarts en 508 meter neerwaarts. 

Dolní Morava Relax & Sport Resort

Bij het Dolní Morava Relax & Sport Resort kan je twee Alpine Coasters vinden. Eentje vind je onderaan de berg bij het hotel, deze kreeg de naam Bobová Dráha. Bobová Dráha werd gebouwd door Wiegand en opende in 2011. De baan heeft een lengte van 1106 meter.

Wie de tweede Alpine Coaster wil berijden, moet hiervoor de berg op rijden, naar het tweede gedeelte van het park. Daar vind je verder nog een Mountainbike parcours en andere activiteiten. Om Mamutí Horská Dráha te berijden moet je eerst de berg op, dit kan ofwel met een skilift, of via de lifthill van de Coaster in een sleetje. Betalen doe je hier zowel voor je ritje opwaarts als je ritje neerwaarts.

Mamutí Horská Dráha werd eveneens gebouwd door Wiegand en opende in 2019. De baan heeft een lengte van 3010 meter.

Horský Areál Kraličák

Bij Horský Areál Kraličák kan je de Alpine Coaster Bobová Dráha vinden, alsook een stoeltjeslift. De Alpine Coaster opende in 2022 en is dus nog vrij jong. Deze baan werd gebouwd door Wiegand en heeft een lengte van 675 meter.

Black Mountain Resort

Bij het Poolse resort Black Mountain Resort kan je sinds 2014 plaatsnemen op Alpine Coaster Czarna Żmija. Deze baan werd gebouwd dor Wiegand en heeft een lengte van 661 meter. Verder kan je hier aan tubing doen en staan er grote trampolines opgesteld.