Uitgelicht: Rabalder – Liseberg

In 2009 opende het Zweedse pretpark Liseberg haar achtbaan Rabalder, welke voornamelijk de jongere bezoekers moet aanspreken. Deze baan werd gebouwd door Zierer. Deze baan kwam er ter vervanging van de in 2008 gesloten achtbaan Cirkusexpressen.

 

 

Toen Liseberg in 2008 haar achtbaan Cirkusexpressen sloot, werd meteen ook een vervanger voorzien. De Zierer Tivoli Medium werd namelijk ingeruild voor Rabalder, een baantje van het type Force Two, eveneens van Zierer. Het oude exemplaar verhuisde naar het Nederlandse Mondo Verde waar ze nu door het leven gaat als Achtbaan.

Rabalder is een achtbaan met een hoogte van 9 meter en een lengte van 222 meter, goed voor een snelheid van 39 km/u. Over de baan rijdt een treintje met plaats voor 20 personen. Wie een ritje wil maken moet tenminste 90 cm groot zijn om onder begeleiding een ritje te maken, zonder begeleiding kan dat van 110 cm.