Flying Tiger van Safariland Stukenbrock gered en krijgt nieuw leven

De oude Flying Tiger achtbaan van het Duitse pret- en dierenpark Safariland Stukenbrock zal dan toch niet van de aardbol verdwijnen. De rollercoaster werd op het einde van het seizoen 2021 afgebroken maar gaat nu volledig opgeknapt worden. Na de opknapbeurt zal die opnieuw haar rondjes draaien in een gloednieuw pretpark.

 

In 1981 opende het Duitse pret- en dierenpark Safariland Stukenbrock met Flying Tiger een nieuwe achtbaan. Het park had toen nog de naam Zoo Safari- und Hollywoodpark Stukenbrock en de achtbaan de naam Tornado. Het was een looping coaster die gebouwd werd door de Nederlandse fabrikant Vekoma en was van het type Whirlwind, net zoals de voormalige Wervelwind uit Bobbejaanland die een jaar later opende.

Flying Tiger draaide op 31 oktober 2021 haar laatste rondjes. Safariland Stukenbrock had eerder dat seizoen laten weten dat de rollercoaster na 40 jaar te oud was geworden om nog te renoveren en dat het te moeilijk zou worden om nog aan onderdelen te komen. De rollercoaster werd afgebroken en dit leek het definitieve einde van de baan. Hierdoor is SpeedSnake Free in het Duitse pretpark Fort Fun Abenteuerland de laatste achtbaan van dit type die operationeel is in Europa.

 

Nieuw leven:

Maar dat was buiten de Nederlandse firma Overveld Coating gerekend. Het bedrijf is gevestigd in het Brabantse dorp Hoogerheide en is momenteel bezig met de volledige renovatie van de achtbaan. Zij doen dit in opdracht van de Britse Mellors Group die zowel pretparken bezitten als attracties uitbaten op de kermis. Dit in het Verenigd Koninkrijk en het Midden-Oosten. Onder andere het Engelse Fantasy Island is in hun handen en zij waren ook al verantwoordelijk voor het verdwijnen van heel wat spectaculaire achtbanen uit Europa naar Saudi-Arabië zoals de dubbele looping coaster Teststrecke, de Spinning Racer en de unieke Drifting Coaster.

De Flying Tiger zal na de renovatie eveneens naar het Midden-Oosten verhuizen. Deze keer naar Koeweit waar de Mellors Group bezig is met de bouw van een nieuw pretpark. Het is de bedoeling dat de achtbaan na de renovatie opnieuw 40 jaar mee kan! Flying Tiger behaalt een snelheid van 60 km/u en is 19,5 meter hoog. Het parcours van 350 meter bevat 2 kurkentrekkers.

 

Bron: Looopings

Foto: Safariland Stukenbrock