Ontdek de uitbreiding van Avalon in Toverland

In 2018 opende Toverland het themagebied Avalon met een Wing Coaster Fēnix, de boottocht Merlin’s Quest en het bedieningsrestaurant The Flaming Feather. Sinds 1 juli werd de lang verwachtte uitbreiding van het gebied voor het grote publiek geopend. We trokken naar Nederlands Limburg om het nieuw stukje park te gaan ontdekken.

 

Avalon kreeg een grote toegangspoort. De nieuwe parachutetoren Dragonwatch valt meteen in het oog achteraan het gebied. De plaatsing van de attractie werd perfect gekozen waardoor de toren mooi zichtbaar is onder de airtimeheuvel van Fēnix. Pixarus ligt vanuit dit punt nog wat verborgen mits de attractie in de andere richting is geplaatst. Hierdoor hebben gasten uitzicht op de attractie vanuit het terras van de The Flaming Feather en het naastgelegen Smouldering Roast terras. De totale investering bedraagt 11,5 miljoen euro.

Pixarus
Pixarus is een Sky Fly attractie uit het assortiment van Gerstlauer. In de molen kunnen gasten zelf bepalen of ze al dan niet over de kop gaan. De attractie is gethematiseerd als vliegtuigschool van Merlijn. In elke rit is er telkens plaats voor 12 gasten. Het voorsorteersysteem en aparte bagagebakken per vliegtuigje zorgen wel voor een zo groot mogelijke doorstroming.

Doordat de attractie in de helix van achtbaan Fēnix werd geplaatst krijg je een fijne interactie tussen beide attracties. Met veel geluk scheer je rakelings naast elkaar.  De toevoeging zorgt ook voor een extra “near miss” effect op de rechter wing van Fēnix.

 

Dragonwatch
De tweede grote toevoeging aan Avalon is Dragonwatch. Deze parachutetoren is van de Zwitserse fabrikant Intamin. Het attractietype staat reeds in het Walt Disney Studio Park onder de naam Toy Soldiers Parachute Drop. Door de aparte zitting van telkens drie passagiers naast elkaar koos het park er voor het eerst voor om een aparte single rider lijn de creëren. Hierdoor wordt de attractie zo goed mogelijk opgevuld. Ook hier maakt Toverland gebruik van een voorsorteersysteem. Doordat de attractie aan de rand van het park werd geplaatst biedt wel maar een gedeelte van de attractie een uitzicht over het park. De volledige attractie werd volledig gethematiseerd en past mooi in de nieuwe stijl van Avalon.

Jumping Juna en Garden Tour
Naast de twee grote familieattracties opende Toverland ook nog twee nieuwe attracties voor de kleinste. De eerste is Jumping Juna. Dit attractietype kennen we reeds als De Kikkertjes in verscheidene Plopsa-parken. Toverland introduceert twee nieuwe draken karakters met Juna en Sparky. Aan de andere kant van Dragonwatch bevindt zich dan weer Garden Tour. In dit rondritje is er telkens plaats voor twee passagiers. Wie de tuin wil ontdekken kan ook een rondje lopen rond de attractie. Het zorgt er ook voor dat ouders kunnen meelopen met hun kinderen.

 

De extraatjes
Het volledig gebied werd afgewerkt met een hoop extra belevingen. Arthur’s Tournament Training keert terug op een nieuwe plek en werd aangevuld met de waterspeelplaats Sparky’s Splash Dock. Daarnaast is er ook nog de peuterspeeltuin Little Dragons.

Wie een ritje maakt op de bootvaart Merlin’s Quest kan onderweg twee nieuwe draken animatronics ontdekken. De attractie kreeg ook iets vrolijkere muziek in het station mee.

Tot slot werd tussen Merlin’s Quest en het restaurant nog enkele huisjes opgetrokken die de sfeer en verblijfsduur in het gebied nog wat vergroot.