Deze twee nieuwe achtbanen gaat Emerald Park bouwen

Het Ierse pretpark Emerald Park zal volgend jaar een nieuw gebied openen met daarin twee nieuwe achtbanen. Het park heeft gekozen voor een Suspended Thrill Coaster en een Family Boomerang, alle twee van het Nederlandse Vekoma. De uitbreiding kreeg de naam Tír na nÓg, een mythische plaats waar je de bron voor het eeuwige leven kan vinden.

 

Volgend jaar opent Emerald Park twee nieuwe achtbanen, die terechtkomen in een gloednieuw gebied. Daarvoor gaat het park de samenwerking aan met de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma, bekend van onder andere Lech Coaster (Legendia) en F.L.Y. (Phantasialand). In het gebied dat rond de bron van het eeuwige leven zal draaien, zal je kunnen genieten van een Family Boomerang Coaster en een Suspended Thrill Coaster.

 

De Suspended Coaster zal maar liefst 5 inversies bevatten waaronder een 360 zero roll en een upward helix. De baan zal een maximale hoogte van 32 meter bereiken, de baanlengte is dan weer 750 meter. Er zal een maximumsnelheid van 90 km/u bereikt worden. De Boomerang heeft natuurlijk andere statistieken, die zal namelijk een hoogte van 25 meter behalen. Over de baanlengte 450 meter zal een topsnelheid van 60 km/u bereikt worden.

 

Naast de twee achtbanen komt er ook nog een zweefmolen in het gebied.

 

Voor de uitbreiding werkt het park ook samen met het Nederlandse Jora Vision, dat zich zal bezighouden met het ontwerpen van het gebied. Vorig jaar veranderde het park nog van naam, want sponsor Tayto Snacks stopte de samenwerking.

 

 

 

Bron & foto: Emerald Park