Parc Astérix presenteert haar zomerprogramma

Op 14 juli start het zomerseizoen in Parc Astérix, dat uiteindelijk zal eindigen op zaterdag 2 september. In deze periode blijft het park open van 10 uur ‘s morgens tot 22 uur ‘s avonds. De attracties blijven ook tot dit uur geopend en overdag kan je genieten van een parade.

 

Het Franse pretpark Parc Astérix start op vrijdag 14 juli met het zomerprogramma. Niet alleen zijn dan de attracties geopend tot 22 uur ‘s avonds, maar is er ook een speciale parade, The Gaulish Parade.

 

The Gaulish Parade

De parade die vorig jaar ook al door het park reed, zal 4 wagens tellen, geleid door het populaire figuurtje Astérix. Op de wagens zal je onder andere Cleopatra en Caesar kunnen spotten. Caesar zijn soldaten hebben ook hun eigen wagen en er is ook een nieuwe wagen. The Pirates float zal 3 nieuwe figuurtjes door het park vervoeren, namelijk Captain Redbeard, Baba the Lookout en Three-Legs.

 

Pirates in Choppy Waters

Er zullen niet alleen piraten te zien zijn in de parade, want ook de nieuwe parkshow gaat over piraten. Pirates in Choppy Waters gaat over piraten die aangevallen worden door de soldaten van Keizer Caesar.

Uiteraard kan je in het park ook genieten van andere shows. Zo is de duikshow The Divers of Olympia ook weer te zien. Verder kan je ook genieten van ‘a Ruckus in the Farmyard’, een openluchtspektakel en ‘The theft of Mona Lisa’, waar je kan genieten van de grootste overval ooit gezien! Ook het traditionele Gaulish Banquet komt terug waar je in openlucht kunt genieten van een banket met enkele populaire figuren. Daarnaast heeft Parc Astérix in het voorjaar Toutatis geopend, een multi launch coaster die je deze zomer nog steeds kan ontdekken.

 

Bron & foto: Parc Asterix