Uitgelicht: Cyclon – Nokkakivi Park

Het Finse pretpark Nokkakivi Park werd geopend in 2007, maar het was wachten tot 2016 vooraleer het haar eerste achtbaan opende. Net als andere attracties in het park gaat het om een exemplaar met al wat jaartjes op de teller, want de baan stond al in twee andere pretparken.

 

 

Cyclon is een achtbaan van het gelijknamige model, gebouwd door het Italiaanse bedrijf Interpark. Alle statistieken hierover zijn niet bekend, enkel dat ze een lengte heeft van 350 meter. Al vermeld RCDB het niet (de grote rollercoaster database), volgens het park zelf heeft ze een hoogte van 10 meter. Wie een ritje wil maken moet tenminste 100 cm groot zijn en begeleid worden. Zonder begeleiding mag men een ritje maken vanaf een lengte van 120 cm.

 

Geschiedenis van de baan

Cyclon begon haar leven als Roller Coaster in het Oostenrijkse pretpark Freizeitpark Familienland. Hier opende de baan in 2000 en sloot in 2012. Daarna verhuisde ze naar het Finse pretpark Wasalandia, ze was hier in werking van 2013 tot 2015, toen het park volledig sloot. Nadien verhuisde ze dan naar Nokkakivi Park. Nokkakivi Park werd opgericht en wordt nog steeds uitgebaat door een pretparkfan.