Playland Park in New York sluit achtbaan Super Flight

Playland, vaak Rye Playland genoemd en ook bekend als Playland Amusement Park, is een pretpark in Rye, New York. Dit park begon in 2022 met een grote vernieuwingsrode in het park, waarbij 125 miljoen dollar geïnvesteerd wordt. Om hiermee verder te gaan, werd besloten om afscheid te nemen van achtbaan Super Flight.

 

Het New Yorkse pretpark Playland Park investeerde al heel wat geld om in 2022 heel wat vernieuwingen te doen. Zo werd de attractie Derby Racer canopy volledig vernieuwd en kwamen er nieuwe toiletten doorheen het park. Ook werd de gamezone volledig onder handen genomen. Ook opende het park drie nieuwe attracties, namelijk: Catch N’ Air, een draaimolen waarvan de bakjes omhoog vliegen. Ook opende men Old Rye Motorbike Factory, een zogenaamde Sidecar van Technical Park en tenslotte Tornado, een attractie van het gelijknamige type, gebouwd door Wisdom Rides.

 

 

In een volgende fase zal er een nieuwe grote attractie gebouwd worden op de plek waar voorheen de achtbaan Super Flight staat. Deze achtbaan zal dus niet meer heropenen. Super Flight was een baan van het type Flying Coaster, gebouwd door Zamperla.

 

 

 

Bron: RCDB, Playland Park

Foto: Playland Park