Fotoalbums: Pinkster Rodel trip dag 1 – mei 2023

Themeparkfreaks Bob en Tristan besloten hun Coaster Counter tijdens het Pinsterweekend, dat lekker lang duurde, op te krikken met enkele Duitse Alpine Coasters en aanverwanten. Ook hielden ze halt bij enkele kermissen en een dierenpark.

 

ErlebnisBocksBerg

Op de eerste dag van hun Pinkster trip brachten Themeparkfreaks Bob en Tristan een bezoekje aan Alpine Coaster BocksBergBob van ErlebnisBocksBerg . Deze Alpine Coaster werd gebouwd door Wiegand en opende in 2012 en heeft een lengte van 1125 meter.

Brocken Coaster

Themeparkfreaks Bob en Tristan hielden tijdens hun Pinkster trip ook halt bij Alpine Coaster Brocken Coaster. Deze bescheiden baan werd gebouwd door Wiegand en heeft een lengte van 341 meter. De baan opende in 2003.

Erlebniswelt Seilbahnen Thale

Als laatste halte op hun eerste dag van de Pinkster trip stopten Themeparkfreaks Bob en Tristan bij Erlebniswelt Seilbahnen Thale. Dit park biedt meerdere rodel en andere attracties aan. Bovenaan de berg, die je op kan via een kabelbaan, vind je de Alpine Coaster Harzbob. Deze Alpine Coaster werd geopend in 2000 en werd gebouwd door Wiegand. De lengte van de baan is 784 meter.

In het attractiepark onderaan de berg kan je meerdere attracties terugvinden zoals een Butterfly, Jet Ski en andere. Voor de coasterhunters staan hier ook twee creaties van Wiegand. Je kan plaatsnemen in Hexenbesen, een attractie van het type Mystical Hex. Opgelet, deze heeft een gewichtsrestrictie van maximum 65 kg. Ook vind je hier Boderitt, eveneens een Mystical Hex, maar dan met bakjes waarin plaats is voor twee personen.