Spectaculaire XXL Ranger maakt comeback op kermiscircuit

De spectaculaire thrillride XXL Ranger heeft haar comeback gemaakt op de Franse kermissen. De attractie was al sinds 2017 in opslag, maar werd onlangs overgekocht door de Franse exploitanten Jason Hetrus en Lucie Guillonne. Zij knapte de attractie volledig opnieuw op.

 

Goed nieuws voor de kermisfanaten. De XXL Ranger maakt opnieuw haar rondjes. Deze attractie werd gebouwd in 1981 door de Duitse fabrikant Huss. Het is een attractie van het type Ranger die plaats biedt aan 40 personen. De attractie is 20 meter lang, 15 meter breed en 24 meter hoog.

Het was de Zwitserse exploitant Maier die de attractie aankocht in 1981 en daarmee tot 1983 mee rondreisde. Vanaf 1984 reisde de Franse exploitant Chira met de attractie rond. Dit deed hij tot en met 2009. Vanaf 2010 reisde de Franse exploitant Vasseur met de attractie rond.

In 2017 verdween de XXL Ranger echter in opslag, en reisde de spectaculaire attractie niet meer rond. In februari 2022 werd de attractie echter overgekocht door de Franse exploitanten Jason Hetrus en Lucie Guillonne die de Ranger volledig opknapte.

Ze brachten de attractie opnieuw tot leven en ondertussen heeft deze haar eerste kermissen achter de rug. Zo was de XXL Ranger te bewonderen in Arras en Valenciennes, vlak bij de Belgische grens. Wie graag zelf een ritje wil maken op de attractie krijgt daar een ideale kans voor tijdens de kermis van Lille in september.

De Ranger van Huss is een zeer zeldzaam type van attractie. Er zijn er nog maar twee die rondreizen, beide in Frankrijk. Een derde exemplaar werd het laatst gezien in een Roemeens pretpark.

 

Bronnen: Polypweb, Xander van Merkesteijn