Nieuwe Toboggan Coaster onderweg van uit Amerika naar Frankrijk

Achtbaanfanaten kunnen zich verheugen op de komst van een nieuwe achtbaan die momenteel onderweg is vanuit Amerika naar Frankrijk. Het gaat om een nostalgische Toboggan achtbaan die rond de jaren 70’ gebouwd werd door de Amerikaanse fabrikant Chance Rides.

 

Uniek model:

De doorwinterde achtbaanfanaten zal er ooit al wel eens foto’s van gezien hebben, of misschien zelf al eentje van gedaan. Want wie ooit de Toboggan van Chance Rides voor ogen heeft gekregen zal dit bizar model nooit meer vergeten. Dit type achtbaan werd gebouwd rond de jaren 70’ en bestaat uit een verticale liftheuvel in een koker, waarna het karretje in een spiraal rond de toren weer naar beneden rijdt. Bezoekers zitten volledig afgesloten in een soort kooi terwijl het parcours doorlopen wordt.

 

5 resterende exemplaren:

Momenteel zijn er slechts nog 5 exemplaren in werking over heel de wereld. Daarvan bevinden zich er twee reizende in Europa. Met de Toboggan van de Franse exploitant Pfausser en de Toboggan van de Britse exploitant John Wesseldine. In Zuid-Amerika is er een exemplaar in opbouw met de Space Moon in het nieuwe Braziliaanse pretpark Animalia. In Noord-Amerika zijn er nog twee in de Verenigde Staten van Amerika met de Swiss Toboggan in Little Amerricka en Toboggan van de exploitant Skerbeck Family Carnival.

 

Van Amerika naar Frankrijk:

Maar nu is er bijzonder nieuws naar buitengekomen. Want de laatstgenoemde Toboggan, deze van Skerbeck Family Carnival, is momenteel onderweg van Michigan via Baltimore naar Frankrijk. Het is Benjamin Moon die deze bijzondere attractie mocht ophalen bij de vorige eigenaar. Hij maakte ook enkele foto’s.

Wie de nieuwe eigenaar is, werd momenteel nog niet bekendgemaakt. Het is dus nog niet duidelijk of deze zal gaan rondreizen in Frankrijk of dat deze in een pretpark komt te staan. Wel staat vast dat het om een transportabel model gaat. Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren voor we deze ergens zullen zien opduiken.

 

Foto’s: Benjamin Moon Jr.