Fun Park Biograd opent waterpark en verandert naam naar Dalmaland

In 2017 opende in Kroatië een nieuw pretpark dat de naam Fun Park Mirnovec kreeg. Het park is gelegen in Biograd na Moru en veranderde amper een jaar later haar naam naar Fun Park Biograd, een referentie naar de locatie van het park. Dit jaar zal een waterpark aan het bestaande pretpark toegevoegd worden en verandert de naam opnieuw.

 

Het Kroatische pretpark Fun Park Biograd wil dit jaar enorm gaan groeien. Dit doet het door de opening van een waterpark en een naamsverandering door te voeren, die het volledige resort beslaat. De nieuwe wordt Dalmaland. Deze naam slaat  op de regio waarin het park gelegen is, namelijk Dalmatië.

Het hele Dalmaland- complex zal 6,5 hectare beslaan en 40 attracties tellen waaronder de al bestaande in het pretpark en heel wat nieuwe glijbanen in het waterpark, dat half juni geopend zal worden.

In het waterpark zullen zowel grote glijbanen voor adrenalinezoekers als kleine glijbanen voor de jonge bezoekers te vinden zijn. Verder komt er een golfslagbad en een waterspraypark. Al deze nieuwigheden worden gebouwd door Polin Waterparks, een welbekend Turks bedrijf dat al voor meer dan veertig waterparken attracties bouwde.

De eigenaars verwachten een groei aan bezoekers van maar liefst 60% met deze uitbreiding.

 

 

Bron en foto’s: Dalmaland