Uitgelicht: Souris Verte- Parc Saint-Paul

In 2007 opende het Franse pretpark Parc Saint-Paul haar groene Spinning Wild Mouse Souris Verte. Deze werd gebouwd door Zamperla en kreeg als themaobjecten muizen en kaas. Een grappige toets, waar het park wel om bekend is.

 

 

Souris Verte werd gebouwd door het Italiaanse bedrijf Zamperla en is van het type Twister Coaster, met andere woorden een Spinning Wild Mouse. Bij dit type achtbaan volgen de karretjes een lay-out met haarspeldbochten terwijl ze om hun as kunnen draaien.

Souris Verte heeft een hoogte van 13 meter en een lengte van 420, er wordt een snelheid bereikt van 46,8 km/u. In de karretjes is plaats voor vier personen, die een ritje kunnen maken zonder begeleiding vanaf een minimumlengte van 120 cm, vanaf 105 cm kan met onder begeleiding al een ritje maken.