Warner Bros. Movie World opent Intamin achtbaan

Het Australische pretpark Warner Bros. Movie World heeft grootse plannen voor 2024. Volgend jaar worden er namelijk meerdere nieuwe achtbanen geopend in een gloednieuw themagebied. Maar ook voor dit jaar staat er een nieuwe achtbaan op de planning, althans nieuw voor het park, want deze werd tweedehands aangekocht.

 

Warner Bros. Movie World opent dit jaar een zogenaamde Half Pipe Coaster van het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides. Deze achtbaan werd overgekocht van een ander Australisch park, namelijk Wet’n’Wild Water World.

De achtbaan ging op haar vorige locatie door het leven als Surfrider. Hier opende deze baan in 2007 en sloot ze in 2020. In de periode na haar sluiting werd gedacht dat men de track van de achtbaan zou vervangen, maar begin 2023 verhuisde de baan naar Warner Bros. Movie World.

Surfrider, zoals ze dus voorheen heette, een nieuwe naam is nog niet bekend, is een achtbaan van 20 meter hoog , op de baan wordt een treintje heen en weer gelanceerd door een LSM-lancering. Het treintje lijkt op een surfplank met aan de twee uiteindes een ronde plateau met stoeltjes. Tijdens de rit draaien de plateaus ook in het rond.

 

Bron: RCDB