RMC en Larson kondigen vergaande samenwerking aan

Rocky Mountain Construction (RMC) en Larson International zijn met onmiddellijke ingang een partnerschap aangegaan om één operationele entiteit te vormen.

 

De nieuwe organisatie zorgt er voor dat de krachten gebundeld worden op vlak van onderzoek, ontwikkeling en backofficeactiviteiten. Verder biedt de samenwerking ook op vlak van boekhouding, softwarelicenties en dergelijke voordelen op.

Op vlak van personeel zijn er geen wijzigingen gepland. Ook de twee hoofdkantoren in Idaho en Texas blijven behouden.

Larson International
Larson International werd opgericht in 1967 als productiebedrijf voor tractoren. Sinds 1972 legde het bedrijf zich steeds meer toe op het bouwen van attracties. Later kocht het ook de patenten van andere bouwers op zoals de in Verenigde Staten bekende Flying Scooter en Tilt-A-Whirl. Daarnaast heeft Larson ook andere flat rides in het assortiment waarvan de Fireball de bekendste is.

 

RMC
Rocky Mountain Construction werd opgericht in 2001 en staat bekend om zijn hybride achtbanen waarbij traditionele houten achtbaan worden gerenoveerd en stalen track krijgen. Bekend voorbeeld uit onze regio is Untamed in Walibi Holland.

 

Bron: RMC
Foto’s: Themeparkfreaks (Dries)