Warner Bros. Movie World breidt uit met 3 nieuwe Vekoma achtbanen

Het Australische pretpark Warner Bros. Movie World heeft grootse plannen voor 2024. In dat jaar openen maar liefst drie nieuwe achtbanen in het park, allen zijn van de Nederlandse fabrikant Vekoma. De achtbaanliefhebber kent het park voornamelijk van DC Rivals, een door Mack Rides gebouwde hypercoaster die in 2017 opende.

 

Tweestryd
Het park pakt uit met een kloon van Tweestryd uit Wildlands Adventure Zoo Emmen die daar in 2018 opende. Het gaat om een Family Boomerang Coaster, dit is een familiegeoriënteerde duellerende achtbaan waarin de passagiers een rit van 225 meter voorwaarts afleggen, om vervolgens hetzelfde parcours opnieuw te doen, maar dan achterwaarts. Deze achtbanen worden beide 22 meter hoog en zullen een snelheid behalen van 58 km/u.

 

Orkanen
Naast deze twee achtbanen komt er ook een Suspended Family Coaster in de uitvoering van ‘453m’. Dit wil zeggen dat het een kloon wordt van het populaire model dat we kennen van onder andere Orkanen in Fårup Sommerland, Dragon Roller Coaster in Energylandia en Orochi in Parc du Bocasse. De achtbaan zal een hoogte krijgen van 19 meter en de trein zal over het 454 meter lange parcours een snelheid behalen van 67 km/u.

 

Wizard of Oz
De nieuwe achtbanen worden onderdeel van een geheel nieuw themagebied rond de “Wizard of Oz”. Deze nieuwe attracties zullen de “Arkham Asylum – Shock Therapy”, de Vekoma SLC die op dit moment wordt afgebroken, vervangen.

 

Bron: movieworld.com.au