Fotoalbums: VAE-trip 2023: Fun City (Bawadi Mall) & Hili Fun City – februari 2023

Begin 2023 trokken 8 Themeparkfreaks uit België en Nederland naar de Verenigde Arabische Emiraten om daar niet alleen de gekende Emiraten Dubai en Abu Dhabi uitgebreid te ontdekken, maar ook de andere 5 minder gekende Emiraten zijnde Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. We brengen dan ook graag verslag uit van uit alle pretparken van de VAE.

 

Fun City (Bawadi Mall):

Fun City is gelegen in de Bawadi Mall in de stad Al Ain in de Emiraat Abu Dhabi. In tegenstelling tot de meeste pretparken in de Emiraat Abu Dhabi ligt dit park dus niet in de stad Abu Dhabi maar helemaal in het zuiden van het land vlak bij de Omaanse grens. Hier staat met Spinning Coaster een custom indoor spinning coaster van de SBF Visa Group.

Hili Fun City:

Hili Fun City is gelegen in de stad Al Ain in de Emiraat Abu Dhabi in het zuiden van het land. Het is een outdoor pretpark met bijzondere wachtrijen. Deze zijn namelijk opgesplitst tussen de wachtrij voor de mannen en deze voor de vrouwen. Het is trouwens een van de weinig parken in de VAE waar de vergane glorie erg duidelijk te zien was. De attracties liggen er niet goed bij en bijna alles van noemenswaardige grote was gesloten. Gelukkig was de wilde muis achtbaan Twister Mountain wel gewoon geopend! Vroeger stonden hier wel nog twee extra achtbanen maar die werden helaas recent verwijderd. In dit park betaal je trouwens 1 inkomprijs en niet pay-per-ride.