Etnaland opent nieuwe attractie MiniSwing

Het Italiaanse water- en pretpark Etnaland zal dit jaar in haar attractiepark een nieuwe attractie openen voor het hele gezin. Het gaat om MiniSwing, een attractie die lijkt op een grote schommel.

 

Voor haar nieuwe attractie MiniSwing ging het Italiaanse park in zee met de Italiaanse fabrikant SBF Visa, die hier haar vrij nieuw attractietype, de Rocket-Roll, mocht bouwen. Momenteel zijn er van dit type nog maar twee exemplaren gebouwd, eentje in Rasti-land met Kraawumm en eentje in Ravensburger Spieleland met Kakerlakak.

De bezoekers nemen plaats in een gondel die heen en weer zwiert, een beetje zoals bij een schommelschip, maar men blijft voornamelijk horizontaal bewegen. Een ritje maken kan vanaf een minimumlengte van 110 cm met begeleiding en 120 cm zonder begeleiding.

 

Een voorbeeld van de attractie:

 

Bron en foto: Etnaland