Het grote Aprilvissenoverzicht 2023

Op 1 april is het de traditie om elkaar eens goed voor de gek te houden. Ook pretparken zijn wereldwijd niet vies van een gewaagde of opmerkelijke aprilgrap. We bezorgen jullie een overzicht van de meest opmerkelijk grappen van dit jaar.

Walibi Belgium
Met ons overzicht starten we in eigen land. Walibi Belgium maakte van Kondaa voor één dag de Kondaa Water Experience, dankzij de speciaal ontwikkelde HydroWaterCoaster’-technologie. De unieke ervaring zou slechts één dag beschikbaar zijn. Vanwege het slechte weer kreeg het park niet helemaal ongelijk met hun 1 april-grap.

 

Bellewaerde Park
Bellewaerde Park legde de link met Pasen. Naast de nieuwigheden zou je ook de zeer zeldzame Paaskip (Gallus gallus domesticus ex Paschae) kunnen bewonderen in een speciaal voorzien verblijf. Een bijhorende foto laat ons paarse vogels zien.

 

Domaine des Grottes de Han
Ook de dierenparken doen mee.  Bij de Grotten Van Han zou dan weer een graancirkel zijn opgedoken. Lees hier nog eens het bericht.

 

Duinrell
Duinrell heeft dit jaar een oplossing gevonden voor gillende vaders en moeders: het Nonsans-masker. Vanaf de zomer zou een speciaal geluidsmasker verplicht worden voor alle ouders in Duinrell. Het masker dat in Frankrijk zou zijn ontwikkeld zet het gegil om in dierengeluiden. Het volledige artikel met bijhorend filmpje kan je hier lezen of bekijken.

 

Efteling
Ook deze grap is op onze site terug te vinden. Efteling zou de bekende muziek van Carnaval Festival een update geven. De muziek zou naar eigen zeggen sneller, energieker en verrassender worden.

 

De Waarbeek
In de Waarbeek zou de Rodelbaan voortaan vooruit en achteruit kunnen gaan.

 

DiepieDoe
Attractiepark DippieDoe stelde een kinderboerderij genaamd DippieKoe voor. Kinderen zouden er koeien kunnen melken, varkens kunnen wassen, kippeneieren rapen en een hond knuffelen.

 

Diergaarde Blijdorp
Nog in Nederland presenteerde Diergaarde Blijdrop vandaag de Gorilla Bucket. Het betreft een grote emmer met rauwe, ongesneden groenten net zoals de gorilla’s voorgeschoteld krijgen.

 

Maar het was niet louter een aprilgrap van het park. Het park presenteert binnenkort wel degelijk een nieuw, gezond menu in het park.

 

Ouwehands Dierenpark
Ouwehands Dierenpark vond dan weer inspiratie bij de komst van de koala’s naar het park. Het park zocht testers om de juiste eucalyptus te selecteren voor de dieren.

 

Holiday Park
De Duitse Plopsa vestiging Holiday Park zet dan weer zijn nieuwe waterspeelplaats in de kijker. Deze zou ook geschikt worden voor honden. Voor niet zwemmende honden biedt het park speciale reddingsvesten aan. Verder mogen honden niet met de neus naar voren schuiven, achterpoten moeten altijd naar voren gericht zijn geeft het park nog mee.

 

Parc du Bocasse
De opmerklijkste grap vanuit Frankrijk kwam dit jaar uit Parc du Bocasse. Daar stelden ze de nieuwe attractie Flash Tower voor. Het betrof de eerste vrijvaltoren ter wereld die ook een looping bevat. De attractie zou 67 meter hoog worden en een maximale snelheid van 123 km/u behalen.

 

Nigloland
Nigloland beweerde dan weer dat de Mack watercoaster Krampus Expédition met een technische storing kampte. De boten zouden vervangen worden door de bootjes van de Africa Cruise die door het park vaart.

Parc du Petit Prince
In het Franse Parc du Petit Prince kunnen bezoekers voortaan genieten van een nieuwe acrobatische show met karpers. De nieuwe show zou Terre des Carpes gaan heten. “In haar kleine afgelegen vijver verveelt Josiane zich. Ze kijkt elke nacht naar de sterren en hoopt op een dag de hare te bereiken. Haar vrienden geloven niet dat ze daartoe in staat is, omdat Josiane een karper is. Maar op een dag komt ze een ongewone kleine nutria tegen, die tegen haar fluistert dat ze haar droom moet najagen. Dus traint Josiane onvermoeibaar tot ze haar ster bereikt”, aldus het park.

 

Papéa Parc
Nog in Frankrijk stelt Papéa Parc Le Lac de terreur voor als nieuwigheid. Met de waterfietsen op het meer moet je goed uitkijken voor het monster dat er woont.

 

Djurs Sommerland
Het Deense Djurs Sommerland beweerde dat hun Gyro Swing attractie voortaan 360° rond zou draaien. De upgrade zou er ook voor zorgen dat de attractie 200 km/u gaat en zo’n 7G trekt.

 

Sommerland Sjælland
Sommerland Sjælland gaat de groene tour op. Het park zou bezaaid worden met fietsen bij elke attractie. Telkens zal er vermeld worden hoelang bezoekers moeten fietsen om de desbetreffende attractie te kunnen proberen. De aprilgrap zet een aantal échte groene maatregelen die het park neemt extra in de verf.

Fårup Sommerland
Fårup Sommerland beweerde voortaan soldaten van het Deense leger in te zetten. Ze moeten de doorstroming in het park verbeteren. De paden worden knelpunten, omdat mensen stoppen, praten, ijsjes eten en kinderwagens ongepast parkeren in het park.

 

Gröna Lund
In Zweden verwelkomt Gröna Lund dan weer enkel singles in het park. Op de speciale avond waar alleen singles te gast zijn is er plaats voor speeddates. Wie liever van een lang gesprek houdt kan dan weer gebruiken maken van de Liefdestunnel. Wie te gast wilt zijn moet naast een geldig ticket ook een actief datingprofiel kunnen voorleggen.

 

Skara Sommerland
Skara Sommerland stelde dan weer Skara Ice Cold voor. Het betreft koude baden. “In tijden van stijgende elektriciteitsprijzen, recessie en de aanhoudende wens van de Zweden om thuis te blijven, zien we dat Skara Ice Cold de perfecte investering is voor 2023”, aldus het park.

 

Liseberg
Nog in Zweden zette Liseberg hun nieuwe hotel Liseberg Grand Curiosa Hotel in de kijker. Dit zou aan de buitenkant een glijbaan krijgen die bezoekers helemaal tot aan de begane grond brengen. Het park vraagt in het bijhorende bericht om een goede naam voor de glijbaan te bedenken.

 

Zatorlond
In dit Poolse pretpark zou de Cycloop in het mythologische gedeelte van het park dan weer gestolen zijn.

 

Maurer Rides
Om dit overzicht af te sluiten delen we deze opmerkelijke grap van attractiebouwer Maurer Rides nog mee. Het presenteerde vandaag de combinatie van hun spike coaster met een bierfiets.