Naam van nieuwe attractie Walibi Belgium is bekend

Onlangs konden fans van Walibi Belgium stemmen welke naam de nieuwe attractie, die deze zomer opent, zou moeten krijgen. De nieuwe attractie is er 1 van het type Sidecar XL, dat is een draaimolen met motor met een side-car. Welke naam de attractie heeft gekregen, lees je hieronder.

 

Wie Walibi Belgium volgt zal allicht wel weten dat er deze zomer een nieuwe familieattractie opent. De attractie is een molen van het type Sidecar XL. Dat is een draaimolen met motoren met sidecars. Passagiers nemen dus plaats op een motor of in een Side-car, daarna draait de molen rond zijn eigen as. Onlangs opende Walibi Belgium een stemming waarbij fans uit 2 namen konden kiezen. Die waren Silverton en Zephyr. Uiteindelijk is de keuze gevallen op Silverton, die met 55% van de stemmen ging gaan lopen. Silverton is een plaats in de Amerikaanse staat Colorado.

 

 

Momenteel is het nog onduidelijk op welke locatie de attractie komt te staan. Op de concept-art van de attractie is wel te zien dat de attractie in Steampunk-thema wordt gestoken met een Western-tintje. Vermoedelijk zal de attractie dus ook in het western-gebied geplaatst worden. Andere parken zoals Fraispertuis City (Frankrijk) en Liseberg (Zweden) hebben al een Sidecar XL in hun park staan. Ook de originele variant, waarbij er maar 8 armen zijn in plaats van 12, is al in veel parken terug te vinden. Voor Walibi Belgium is dit de eerste nieuwe attractie in het pretpark na de opening van de Megacoaster Kondaa in 2021. Momenteel is men ook aan het werk in het waterpark Aqualibi, waar er dit jaar een nieuwe glijbaantoren zal openen.

 

 

Bron & foto: Walibi Belgium