Na jarenlang uitstel nemen bezoekers plaats in nieuwe achtbaan Six Flags Over Texas

Het Amerikaanse pretpark Six Flags Over Texas is al enkele jaren bezig met de bouw van de nieuwe achtbaan Aquaman Power Wave. Deze achtbaan stond oorspronkelijk gepland voor 2020, maar door diverse omstandigheden werd de opening meermaals uitgesteld. Ondertussen namen de eerste bezoekers plaats.

 

Six Flags Over Texas krijgt als eerste park in Amerika een PowerSplash achtbaan van de Duitse fabrikant Mack Rides. Deze baan werd oorspronkelijk al gepland om te openen in 2020, maar dat werd uiteindelijk 2023.

In 2020 werd de opening voor het eerst uitgesteld door de coronacrisis, daarna leek een opening voor 2021 best haalbaar, de track was volledig opgebouwd en het bootje/treintje was gearriveerd in het park. Deze achtbaan, vergelijkbaar met Pulsar in Walibi Belgium zou oorspronkelijk maar met een treintje rijden. Nadat de bouw vergevorderd was besloot men toch voor dezelfde optie te gaan als Pulsar en een tweede treintje en draaiplatform toe te voegen. Hierdoor verschoof de opening opnieuw.

Maar nu is er licht aan het einde van de tunnel, want de eerste ritjes zijn een feit.

 

Bron en foto: Six Flags