Drouwenerzand opent Flying Tiger attractie

Het Nederlandse pretpark Drouwenerzand nam onlangs afscheid van haar ponyritjes en beloofde dat er een nieuwe attractie naar het park zou komen. Op de website van het park konden we nu zien dat het zou gaan om een Flying Tiger attractie.

 

Nadat de pony’s van Drouwenerzand geen ritjes meer zullen aanbieden, kondigde het park aan een nieuwe attractie te gaan openen. Deze zal er komen in de vorm van een Flying Tiger attractie, gebouwd door Zamperla. Het lijkt er op dat deze ook de naam Flying Tiger zal dragen.

Bij dit type attractie neemt men plek in een vliegtuigje waarvan er acht op de attractie aanwezig zijn. Deze maken rondjes en maken in de bochten een soort slingerbeweging, waardoor je even lijkt te zweven.

Vorig jaar opende een soortgelijke attractie nog in het Zweedse Kolmården. Deze Skalmans Flygskola is dan ook een mooi voorbeeld van welk type attractie we mogen verwachten in Drouwenerzand.

 

UPDATE: Door technische complicaties zal deze opening verschuiven naar 2024.

 

 

Bron en foto: Drouwenerzand