Geen ponyritjes meer in Drouwenerzand

Het Nederlandse pretpark Drouwenerzand zal vanaf dit jaar geen ponyritjes meer aanbieden. De plek waar je een ritje kon maken werd al volledig vrijgemaakt. De pony’s blijven voorlopig in de wei bij de manege.

 

Na een periode van 10 jaar heeft Drouwenerzand besloten om geen ponyritjes meer aan te bieden. De hekken en het kleine gebouw werden al gesloopt. De beslissing komt er omdat bezoekers zich de laatste jaren toch wel wat vragen stellen bij het berijden van dieren in pretparken, dierentuinen en kermissen. Zo is het bij heel wat Nederlandse kermissen al verboden om pony’s aan te bieden als attractie. Ook in Vlaanderen mag er sinds dit jaar geen pony meer bereden worden op een kermis. Bert Verlinden, de eigenaar van het attractiepark, nam de beslissing, maar hij vindt het zelf best wel jammer. Persoonlijk vond hij het een mooie en unieke attractie, omdat de pony’s in veel andere parken al verwijderd zijn.

 

De directeur van het park zegt in een interview met een regionale nieuwszender dat de dieren goed verzorgd werden. Zo werden de dieren maar een paar uurtjes per dag tewerkgesteld en was het ook alleen maar mogelijk om op woensdag en op weekenddagen een pony te berijden. Ook werd er gewerkt met koppels, zodat er na een bepaalde tijd kon gewisseld worden met een uitgerust dier. Daarnaast was er ook een weegschaal aanwezig zodat men de kinderen eerst kon wegen, alvorens ze een ritje op een van de dieren konden maken. De pony’s zijn Shetlandpony’s. Er zal één exemplaar terugkeren naar een vorige eigenaar, de rest mag blijven verdergrazen in de wei naast de manege van Drouwenerzand. De eigenaar heeft naar eigen zeggen geen haast om de dieren van de hand te doen. Ook zou er al een nieuwe attractie aangekocht zijn, maar daarover zal het park later communiceren. 

 

 

Bron: RTV Drenthe

foto: Drouwenerzand Attractiepark