Fotoalbums: VAE-trip 2023: De Dubai Mall met de Burj Khalifa en de Dubai Drone – januari 2023

Begin 2023 trokken 8 Themeparkfreaks uit België en Nederland naar de Verenigde Arabische Emiraten om daar niet alleen de gekende Emiraten Dubai en Abu Dhabi uitgebreid te ontdekken, maar ook de andere 5 minder gekende Emiraten zijnde Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. We brengen dan ook graag verslag uit van uit alle pretparken van de VAE.

 

Vandaag nemen we jullie mee naar de Dubai Mall, het tweede grootste shoppingcenter ter wereld dat meer dan een half miljoen vierkante meter groot is. Hier vind je onder andere het indoorpretpark Play DXB terug, de Dubai Aquarium and Underwater Zoo en uiteraard ook de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld!

 

Play DXB (Dubai Mall):

Play DXB is gelegen op de 3de en 4de verdieping in de reusachtige Dubai Mall gelegen in de gelijknamige Emiraat Dubai. Het indoorpretpark bevat verschillende attracties waaronder ook 1 achtbaan, de Dubai Drone. Dit is een spinning coaster met VR-brillen gebouwd door de Duitse fabrikant Gerstlauer. De achtbaan is 13,5 meter hoog en 380 meter lang.

Dubai Aquarium and Underwater Zoo (Dubai Mall):

Dubai Aquarium and Underwater Zoo is gelegen in het reusachtige Dubai Mall gelegen in de gelijknamige Emiraat Dubai. Vanuit het shoppingcenter kan je het indrukwekkend aquarium bewonderen en krijg je al een voorproevertje voor het Aquarium dat meer dan 300 soorten vissen huisvest waaronder haaien. We zijn echter niet naar binnen gegaan tijdens ons bezoek aan de Dubai Mall.

Burj Khalifa:

De Burj Khalifa is gelegen in de Emiraat Dubai en maakt onder andere samen met de Dubai Mall deel uit van een multifunctioneel complex. De Burj Khalifa is het hoogste gebouw ter wereld met een hoogte van maar liefst 828 meter. Voor het gebouw vindt er een fonteinenshow op muziek plaats.