Bellewaerde stopt Boomerang in een nieuw jasje

Bellewaerde heeft de afgelopen winter niet stil gezeten. Naast de 2 nieuwe attracties, een nieuwe speeltuin en aangepaste dierenverblijven heeft het park nu ook de achtbaan Boomerang een nieuw uiterlijk gegeven. De track is geschilderd en ook de wagentjes zijn gewijzigd.

 

De Vekoma-achtbaan Boomerang in Bellewaerde zit in een nieuw jasje. De achtbaan uit 1984 heeft een nieuwe track kleur gekregen. Zo is het geel veranderd naar pastel-blauw en ook de wagentjes zijn van kleur verandert. Vroeger hadden de wagentjes een rode en gele kleur met daarop het Bellewaerde-logo. Er is nu gekozen om de wagentjes enkel in de kleur geel te behouden.

Boomerang was destijds de allereerste werkende Boomerang-achtbaan ter wereld. Tijdens de rit ga je 6 keer overkop in 3 inversies, die je zowel voorwaarts als achterwaarts neemt. De achtbaan haalt een topsnelheid van 75,6 kilometer per uur en heeft een maximum hoogte van 35,5 meter. Naast de nieuwe lay-out van Boomerang werkt het park ook nog aan een nieuwe speeltuin en 2 nieuwe attracties. Ook worden er enkele dierenverblijven gemoderniseerd. 

 

Bron & foto’s: Bellewaerde & Wikipedia