Safaripark Beekse Bergen opent nieuw Safari Hotel

De Nederlandse dierentuin Safaripark Beekse Bergen heeft afgelopen vrijdag een nieuw hotel geopend. Het Safari Hotel is gebouwd in de savanne van het park, daardoor hebben gasten zicht op enkele dieren vanuit hun kamer.

 

Het Safari Hotel in Safaripark Beekse Bergen werd afgelopen vrijdag feestelijk geopend. Daar waren onder meer Evert Weys, de burgemeester van Hilvarenbeek en Stijn Smeulders, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant bij. Het gebouw van het nieuwe hotel is niet bijzonder groot maar bestaat toch uit 15 accommodaties van 1 verdieping. Zo telt het hotel 112 kamers en suites, elk met zicht op de savanne en de dieren. In het hotel is er ook plek om te ontbijten en te dineren, dat kan in het Hogon House.

Met de komst van het nieuwe hotel, breidt het park zijn overnachtingsmogelijkheden verder uit. Het hotel heeft luxe kamers met een stijl gebaseerd op de Dogon. Ook de bouwstijl is gebaseerd op deze bevolkingsgroep uit Mali. Daar wonen ze in kenmerkende huizen die opgetrokken zijn uit gele stenen en leem met daarop een rond rieten dak. De opening vond plaats een jaar na de start van de bouw en 5 jaar na de opening van het eerste vakantiepark van De Beekse Bergen.

Bron & foto’s: Safaripark Beekse Bergen