Attractiepark Toverland per 1 april overwegend rookvrij

Attractiepark Toverland past haar rookbeleid aan en is vanaf 1 april grotendeels rookvrij. In het gehele attractiepark geldt dan een rookverbod, met uitzondering van de vastgestelde rookzones die zich buiten het zicht van de gasten bevinden. Toverland wil hiermee een bijdrage leveren aan het beschermen van opgroeiende kinderen tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken.

 

Speciale rookzones

Toverland vindt een gezondere, rookvrije omgeving belangrijk. Per 1 april is het attractiepark daarom grotendeels rookvrij, met uitzondering van 7 rookzones. Omdat iedereen zich welkom moet voelen in Toverland, is dit beleid erop gericht om zowel niet-rokers als wel-rokers een fijne dag te kunnen bieden. In elk themagebied is straks minimaal één rookzone in de buitenlucht te vinden, duidelijk aangegeven op de plattegrond en in de Toverland-app. Het nieuwe rookbeleid geldt voor alle vormen van roken, inclusief e-sigaretten en vapes.

 

Rookvrije Generatie

Toverland sluit zich hiermee aan bij het streven van Rookvrije Generatie, een initiatief van de Nederlandse Hartstichting, het Longfonds en KWF Kankerbestrijding. Deze organisaties stellen zich samen ten doel dat ieder kind de kans moet krijgen om rookvrij op te groeien.

 

 “Wij vinden het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen in het beschermen van de nieuwe generatie en daar hoort een rookvrij Toverland ook bij”, licht Algemeen Directeur Jean Gelissen jr. toe. “Doordat de rookzones zich buiten de hoofdpaden bevinden en worden afgeschermd door beplanting, worden kinderen minder snel verleid tot roken en ervaren ze ook niet de negatieve gevolgen van meeroken.”