Charles Knie Circus-Land kondigt een achtbaan en andere innovaties aan

Het Duitse Charles Knie Circus-Land investeert meer dan ooit tevoren. Bezoekers kunnen er dit jaar onder andere de eerste achtbaan van het dieren- en pretpark in Nedersaksen verwachten, evenals een kleine schommelboot.

 

Het park werd opgericht in 2020 ‘dankzij’ de coronabeperkingen en het is inmiddels uitgegroeid tot een permanente bestemming in Einbeck, in het zuiden van Nedersaksen. Omdat het Charles Knie Circus in 2020 niet op tournee kon gaan, werd een tijdelijk pretpark met 50.000 vierkante meter gecreëerd, om zo nieuwe inkomsten te genereren. Het park gaat nu in 2023 haar vierde seizoen in met tal van nieuwigheden.

De grootste nieuwigheid van het seizoen 2023, en tegelijk de grootste investering ooit van Charles Knie Circus-Land, wordt een achtbaan. Het gaat over een volledig nieuw exemplaar uit de stallen van het Italiaanse bedrijf SBF Visa.

De achtbaan voor Charles Knie Circus-Land is een Double Vortex Extended Coaster. De trein rijdt door de 135 meter lange baan met een snelheid tot 32 kilometer per uur. De locomotief en de vier wagons bieden plaats aan maximaal 18 personen per rit. Het is de bedoeling dat de achtbaan aan het begin van het nieuwe seizoen op 1 april 2023 wordt geopend.

Al sinds het eerste openingsseizoen presenteerde Charles Knie Circus-Land talrijke levensgrote dinosaurusmodellen aan haar bezoekers. Deze werden echter gehuurd, maar naar aanleiding van de populariteit heeft het pretpark nu besloten om voor 2023 zelf nieuwe dinosaurussen aan te schaffen.

Charles Knie Circus-Land hecht bijzonder veel belang aan het showprogramma. Naast internationale artiesten in een circusvoorstelling in westerse stijl zal er dit jaar voor het eerst een uitgebreide goochelshow met de titel ‘Magic in Wonderland’ te zien zijn in de showhal, die vroeger diende als voertuigenhal.

Een andere nieuwe attractie die er dit jaar moet openen is de “Flying Dragoon”, een kindvriendelijke scheepsschommel met het uiterlijk van een draak. De attractie werd eveneens geproduceerd door SBF Visa, maar deze werd tweedehands aangeschaft.

De nieuwe attracties vullen de bestaande attractieportefeuille van Charles Knie Circus-Land aan, die al een kindertrein van Falgas, een nostalgische carrousel van Karussellbau Heinz en een Wabbelberg van het Nederlandse bedrijf Sidijk omvat.

Charles Knie Circus-Land start het nieuwe seizoen op 1 april 2023. Dit zal duren tot 27 augustus. De toegangsprijs voor het pretpark in Einbeck bedraagt dit jaar 16,90 euro per persoon. Wie vaker wil komen, kan een abonnement kopen voor 45 euro.

 

Bron: Parkerlebnis.de
Foto’s: circus-land.de