Fotoalbum: Epcot – februari 2023

Wanneer we enkele Themeparkfreaks naar de Amerikaanse staat Florida sturen, dan zal een bezoek aan het Walt Disney World Resort niet ontbreken op hun planning. In dit resort vinden we ook het attractiepark Epcot terug. Het is het tweede attractiepark van dit resort en het werd geopend in 1982. Oorspronkelijk zou Epcot geen themapark worden, maar een tot in detail ontworpen futuristische stad die volgens de visie van Walt Disney ingedeeld is met scholen, kerken en monorails. In dit park zijn er eerder educatieve attracties terug te vinden in plaats van andere klassieke Disney-attracties. Wij waren alvast erg onder de indruk van Mission: SPACE, een attractie waarin een raketlancering gesimuleerd wordt doormiddel van een centrifuge en waarbij er veel G-krachten vrijkomen. Ook Guardians of the Galaxy : Cosmic Rewind, de (enige) achtbaan van het park, wist een leuke rit weg te geven.