Nieuwe boten en bijhorende film voor Josefina’s Kaiserliche Zauberreise in Europa-Park

Europa-Park zet de vernieuwing van de oude Jungle Rafts dit jaar verder. Het park vernieuwt alle boten van de attractie. De komst van een nieuw stationsgebouw blijft onduidelijk. Daarnaast heeft het park ook een bijhorende film ontwikkeld.

 

Het Duitse Europa-Park moderniseert Jungle Rafts. De bootvaart die zich op de vijver naast het sprookjesbos bevindt heet sinds vorig jaar Josefina’s Kaiserliche Zauberreise. De Afrikaanse thematisering werd in 2022 reeds vervangen. De attractie kreeg zo een plaatje in het Oostenrijks themagebied. In Josefina’s Kaiserliche Zauberreise wordt via verschillende scènes het leven van de fictieve koningin uitgebeeld.

Dit jaar zijn de boten aan de beurt. De oude boten in vlot-stijl worden vervangen door boten in wit en blauw met sierlijke ornamenten en veel details.

In de oorspronkelijke plannen was er ook sprake van een nieuw bijhorend stationsgebouw. Hoewel Europa-Park heeft laten weten dit voor onbepaalde tijd niet te realiseren is er toch een bouwaanvraag ingediend. Het lijkt er dus op dat het park de plannen niet definitief naar de prullenbak heeft verwezen.

Om de vernieuwde attractie extra in de verf te zetten presenteert het park ook de nieuwe film Fina & die Yomis. Deze zal vertoond worden in de Sprookjesbos-bioscoop. De bioscoop krijgt hiervoor een update en wordt uitgerust met interactieve elementen en nieuwe bioscooptechnologie. De film vertelt een legende uit de jeugd van de keizerin.

“Een gevaarlijke draak heeft een groep Yomis ontvoerd! Samen met haar vijf vrienden gaat de toekomstige keizerin Josefina, die toen door iedereen “Fina” werd genoemd, op weg naar het hol van de draak. Zal het ze lukken hem te verslaan met de magische kracht van de edelstenen en hun vrienden te bevrijden?”

Europa-Park opent opnieuw de deuren op 25 maart.