Testritten Mandrill Mayhem begonnen in Chessington World of Adventures

Het Engelse pretpark Chessington World of Adventures is volop bezig met een themazone die in het teken staat van de filmreeks Jumanji. Het nieuwe gebied zal onder andere een nieuwe achtbaan bevatten. Deze achtbaan is een gelanceerde Shuttle Coaster gebouwd door B&M en wordt momenteel volop getest.

 

Dankzij de Engelse pretparksite Theme Park Guide krijgen we voor het eerst beelden van een bewegende trein bij de nieuwe achtbaan Mandrill Mayhem. Deze nieuwigheid wordt momenteel getest in Chessington World of Adventures.

 

 

Mandrill Mayhem is een Wing Coaster van B&M met een Shuttle lay-out, dit wil zeggen dat je de baan zowel voorwaarts als achterwaarts aflegt. Het treintje zal zijn snelheid behalen door meermaals over een lancering te rijden. De baan heeft een hoogte van 20 meter en een lengte van 380 meter, de topsnelheid bedraagt 72 km/u. In de baan zit een In-Line Twist inversie verwerkt en een spike die men een Jr. Scorpion Tail noemt.

Naast de achtbaan Mandrill Mayhem krijgt de nieuwe themazone ook twee flatrides. De eerste wordt een zogenaamde Top Dancer met de naam Mamba Strike, de andere wordt een Super Jumper met de naam Ostrich Stampede. Beide attracties worden geleverd door SBF Visa. Om de zone compleet te maken creëert het park nog een doolhof in een junglethema.

 

Bron: Theme Park Guide