Krokuskriebels in Speelgoedmuseum Mechelen

Met tal van leuke activiteiten op familiemaat wil Krokuskriebels kinderen en hun familie op een speelse wijze laten kennismaken met musea. Vorige editie gaf maar liefst 40% van de meer dan 56.000 deelnemers aan dat Krokuskriebels hen voor het eerst in familieverband naar het museum bracht. Het kriebelen werpt dus duidelijk zijn vruchten af. “Voor heel wat musea is dit het uitgelezen moment om een nieuw doelpubliek te ontvangen. Ze zetten zich dan ook met veel enthousiasme in om activiteiten te organiseren op familiemaat”, zegt Hilde Marichal van de Gezinsbond. Bovendien toont wetenschappelijk onderzoek aan dat kinderen die al op jonge leeftijd met hun ouders of grootouders geregeld naar een museum gaan, ook later vaker genieten van cultuur. Jong geleerd is oud gedaan geldt dus ook voor een museumbezoek.

 

Kom jij als grootouder met je kleinkind(eren)? Of als ouder met je kind(eren)? Alle families zijn meer dan welkom op Krokuskriebels. Deze editie hebben we in Speelgoedmuseum Mechelen heel wat activiteiten uitgewerkt. Iedereen is welkom.
We hebben voor Krokuskriebels de volgende activiteiten gepland:

  • Van zaterdag 18 februari tot en met zondag 26 februari kan je de zoektocht ‘Nicky maakt zich klaar voor het gemaskerd dierenbal’  beleven.
  • Van maandag 20 februari tot en met vrijdag 24 februari kan je deelnemen aan de workshop ‘Maak een beestige blaasraket’. Dagelijks om 13u30 en om 15u.

Zo wordt Krokuskriebels een kriebelende ervaring!

 

Praktisch

  • Krokuskriebels loopt van 18 tot en met 26 februari tijdens de krokusvakantie. Het museum is ook open op maandag 20 februari.
  • Alle activiteiten en meer informatie op www.krokuskriebels.be
  • Speelgoedmuseum Mechelen, Nekkerspoel 21, 2800 Mechelen, is één van de meer dan 90 deelnemende musea in Vlaanderen en Brussel.
  • Initiatief van Gezinsbond in samenwerking met FARO en met steun van de Vlaamse overheid.