Uitgelicht: Eifel-Blitz – Eifelpark

In 2014 opende Eifelpark haar kinderachtbaan Eifel-Blitz gelegen in de Duitse gemeente Gondorf. Dit is een typische Big Apple achtbaan, maar dan in een piratenkleedje gestopt. Al zag deze in haar eerste jaar er volledig anders uit.

 

 

Voor haar kinderachtbaan Eifel-Blitz koos het Duitse park Eifelpark een tweedehands exemplaar uit. Deze achtbaan stond namelijk van 2008 tot 2011 in het Beierse Trampoline Park als Achterbahn. Dit park sloot echter de deuren en zo verhuisde de baan naar Gondorf.

Toen de baan pas opende had ze nog een circusthema met een clown als treintje, maar dat veranderde in 2015. Rond de baan kwam een piratengebied te liggen en de achtbaan werd volledig opgeknapt en herschilderd. Ook kwam er een nieuw treintje op de baan dat de vorm van een bootje heeft. In deze trein is plaats voor 24 personen.

Deze rollercoaster werd vervaardigd door het Turkse bedrijf Dal Amusement Rides. Kinderen kunnen op deze achtbaan al een ritje maken vanaf ze een meter groot zijn, maar moeten tot ze 130 cm groot zijn begeleid worden door een volwassene.