Djurs Somerland krijgt toestemming voor het bouwen van overnachtingsmogelijkheden

Na enkele jaren uitstel zal Djurs Somerland kunnen uitbreiden met overnachtingsmogelijkheden. Dit Deense park wil dit al lang en zal hiermee ook inspelen op de vraag van haar bezoekers. Het park kreeg hiervoor toestemming van de gemeente.

 

Al enkele jaren werkt het Deense pretpark aan plannen voor overnachtingsmogelijkheden. In 2019 werd een eerste aanvraag al goedgekeurd door de gemeente, maar door klachten werd het project stopgezet. Nu heeft het park een nieuwe toestemming verkregen.

Het struikelblok was de naburige veeteelt en een biogasinstallatie van een van de veeteeltbedrijven en de geuroverlast die daarmee gepaard kan gaan. In het nieuwe plan zal daarmee rekening gehouden worden, waardoor er in bepaalde hoeken van de oppervlakte geen bezoekers zullen verblijven.

Het park werkt nu samen met een Nederlands bedrijf om alles uit te werken. Op een oppervlakte van 33.000 vierkante meter mag het park 450 hotelunits en 300 kampeerunits bouwen. De directeur vertelde aan de lokale media wel dat dit niet in één keer verwezenlijkt zal worden en dat het nog niet zeker is of ze effectief alle units zullen bouwen. Het zal afhangen van de vraag van de bezoekers.

 

Bron: tv2ostjylland

Foto TPF