Iconische achtbaan Olympia Looping komt opnieuw naar Wiener Prater

Het stadspark Wiener Prater zal ook dit jaar bezoek krijgen van de grootste transportabele achtbaan ter wereld. De iconische Schwarzkopf-coaster Olympia Looping zal ook dit jaar afzakken naar het Oostenrijkse park.

 

Voor een vierde keer zal de iconische achtbaan Olympia Looping haar rondjes gaan rijden in Wiener Prater. Deze achtbaan ging voor het eerst richting Wenen in 2016, daarna verbleef ze er ook in 2018 en 2022. Meestal blijft de baan in Wiener Prater staan tot het einde van de zomer, om nadien haar rondjes te gaan draaien op Oktoberfest in Munchen; dus we nemen aan dat het ook dit jaar het geval zal zijn.

 

Olympia Looping

In 1989 stelde kermiskramer Rudolf Barth zijn Olympia Looping voor het eerst op tijdens het Oktoberfest in München, waar ze tot op heden een vaste blikvanger is. De achtbaan werd ontworpen door Anton Schwarzkopf en gebouwd door BHS. Jammer genoeg kwam Rudolf in 2020 te overlijden en zijn het nu zijn zoon en kleinzoon die de baan in handen hebben.

De achtbaan heeft indrukwekkende statistieken met een hoogte van 32,5 meter en een lengte van maar liefst 1.250 meter. Tijdens de rit wordt er een snelheid van 80 km/u bereikt en zijn er krachten tot 5,2 G te voelen. Maar het indrukwekkendste en meest iconische aan de rollercoaster zijn de vijf loopings in het parcours die samen de Olympische ringen vormen.

 

 

Bron Red Coaster Channel

Foto: TPF