Frans pretpark Diverty Parc heeft haar nieuwe achtbaan Train Fou geopend

Het Franse pretpark Diverty Parc heeft haar nieuwe achtbaan geopend. Het gaat om een zeer speciale achtbaan die door de mens moet worden aangedreven. Het goede nieuws is dat ook volwassenen een ritje mogen maken. De achtbaan heeft de naam Train Fou gekregen.

 

Het pretpark Diverty Parc is gelegen in Livré-sur-Changeon in de regio Bretagne. Het pretpark kondigde vorig jaar haar nieuwe achtbaan aan, maar lange tijd bleef het erg onduidelijk wat we er juist moesten van verwachten. We wisten al dat deze door de mens aangedreven ging moeten worden, maar hoe deze er juist ging uit zien en of volwassenen er ook gingen in mogen, was toen nog niet bekend.

Ondertussen is de achtbaan geopend voor de bezoekers van het park en het goede nieuws is dat ook volwassenen in de achtbaan kunnen en mogen. Dat kunnen we zien in onderstaande video vanaf minuut 3 en 4 seconden. Eerst is er een onride video te zien en daarna een offride video. Wie de achtbaan wil doen moet dus een compagnon hebben die het karretje naar boven kan trappen via de aandrijffiets.

 

Video: Educatos, chaîne éducative CAA Makaton